Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Terugkeer De Ceulaer kan het verschil maken” E

Aanvallers maken zich nog geen zorgen over gebrek aan scorend vermogen

-

en beetje meer koelbloedi­gheid voor doel en Westerlo kon vanavond op zoek naar een negen op negen. De Kemphanen wachten echter nog op hun eerste zege van het seizoen. “We missen een killer in de box”, gaf coach Vedran Pelic toe. De aanvallers maken zich echter nog geen zorgen.

Jordy Peffer: “Elk jaar maak je als spits zo’n periode mee”

Bij de beloften van KV Mechelen en in de jeugdreeks­en van Anderlecht vond Jordy Peffer bijna blindeling­s de weg naar doel. De voorbije twee seizoenen maakte hij meer dan veertig doelpunten. In de hoofdmacht bij Westerlo wil het voorlopig nog niet lukken. Zowel in de voorbereid­ing als in de eerste wedstrijde­n van het seizoen liet hij een aantal wenkende kansen onbenut. “Zo’n periode maakt een aanvaller altijd wel eens mee”, blijft Peffer er rustig onder. “Ook in de seizoenen dat ik veel goals maakte, gebeurde het wel eens dat ik vijf of zes weken niet scoorde. Op dit moment mis ik gewoon nog wat scherpte, maar ik maak me geen zorgen. Ik werk naar mijn beste vorm toe. Als ik op het veld rustig blijf, dan zal die eerste goal zeker wel eens vallen. Dan is de trein misschien vertrokken.” Aan de samenwerki­ng met Jens Naessens zal het gebrek aan scorend vermogen niet liggen, meent Peffer. “Die verloopt heel goed. Elke wedstrijd creëren we een aantal kansen. Nu moeten we die gewoon nog afmaken. We mogen ook het niveau van 1B niet onderschat­ten. Daar zit niet veel verschil op met 1A. Ook hier krijg je als spits niet zoveel ruimte.”

Jens Naessens: “Nooit een echte goalgetter geweest”

Jens Naessens zit na twee wedstrijde­n aan één doelpunt en één assist. Geen slechte cijfers voor de oud-speler van Antwerp en KV Mechelen, al had zijn rapport nog mooier kunnen ogen. “Een aanvaller leeft van doelpunten”, beseft Naessens. “Maar ik ben nooit een echte goalgetter geweest. Ik kan ook belangrijk zijn voor de ploeg zonder te scoren. In mijn beste seizoen voor Zulte Waregem maakte ik zeven doelpunten. Niet slecht, zeker omdat ik toen op de flank speelde.” Als centrumaan­valler zal hij in Westerlo die cijfers een beetje moeten opkrikken, beseft Naessens. Al werd hij in de wedstrijd tegen Tubeke ook niet geholpen door de omstandigh­eden. Na de rode kaart voor Maxime Annys werd Peffer naar de kant gehaald en stond hij eenzaam in de spits. “Ik heb toen zelf mijn kansen moeten creëren. Dat is geen sinecure als je nog een lange weg naar doel moet afleggen. Op het einde van de wedstrijd kon ik gewoon niet meer sprinten. Honderd procent kansen heb ik in die tweede helft niet meer gekregen, maar ik heb wel getoond dat ik als aanvaller kan wegen op een verdedigin­g.” Naessens gelooft dat de terugkeer van Benji De Ceulaer en de beschikbaa­rheid van Bernardinh­o Osah voorin het verschil kunnen maken. “Achter de spitsen kan Benji voor meer creativite­it zorgen. De eerste wedstrijde­n stond Heymans op die positie, maar Daan is geen echte nummer 10. Als Benji die rol kan invullen, moeten wij minder de bal in de voet komen vragen en kunnen we frisser voor doel komen.”

Christophe Bertjens: “Tijd nodig gehad om me te integreren”

In de eerste wedstrijd tegen Cercle Brugge kreeg hij nog een halfuur om zich te tonen, een week later bleef Christophe Bertjens negentig minuten op de bank. Nochtans heeft de Limburger scorend vermogen. Vorig jaar vond hij voor Lommel United nog tien wedstrijde­n op rij de weg naar doel. “Hij moet zich meer bewijzen op training”, toonde Pelic zich streng. Bertjens is ontgoochel­d, maar begrijpt de houding van de coach. “De eerste weken heb ik het wat moeilijk gehad om me in de spelersgro­ep te integreren”, geeft Bertjens toe. “Ik ben wel een sociaal type, maar ook iemand die het zich heel snel aantrekt als er iets negatiefs over me wordt ge- zegd. Dan begin ik snel te twijfelen en kleeft dat op mijn lichaam.” “Bovendien heb ik ook niet zo’n goede voorbereid­ing achter de rug”, beseft Bertjens. “De eerste twee wedstrijde­n kon ik nog wel scoren, maar daarna ging het bergaf. Ik sukkelde met een aantal kleine kwaaltjes, zoiets verstoort je ritme. Als nieuwe speler is het cruciaal om je meteen goed te voelen.” Bertjens heeft er alle vertrouwen in dat het goed komt. “Het is nooit fijn dat de coach kritiek heeft, maar zijn reactie was terecht. De laatste weken voel ik me steeds beter in de groep. Nu is het aan mij om dat ook op het veld te tonen. Als aanvaller ben ik gehaald om doelpunten te scoren en ik ben ervan overtuigd dat het systeem van de coach mij wel moet liggen.”

KERSTEN STEURBAUT

 ??  ?? Spitsen Naessens en Bertjens druipen ontgoochel­d af na de wedstrijd tegen Cercle. FOTO GOYVAERTS
Spitsen Naessens en Bertjens druipen ontgoochel­d af na de wedstrijd tegen Cercle. FOTO GOYVAERTS
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium