Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jonas Bresseleer­s wil zondag in Wuustwezel tonen dat hij progressie heeft geboekt “Vorig jaar was ik al tevreden als ik de wedstrijd kon uitrijden”

-

De juniores verzamelen zondag in Wuustwezel voor hun Omloop van de Vlaamse Gewesten. Jonas Bresseleer­s ligt gebrand op een goede prestatie. De Brasschate­naar wil zo dicht bij huis bewijzen dat hij dit seizoen heel wat progressie geboekt heeft.

“Vorig jaar werd ik in Wuustwezel als eerstejaar­sjunior 36ste en kon ik nooit echt een rol van betekenis spelen”, vertelt de renner van het WAC-team. “Dat wil ik zondag uiteraard liever anders zien. Ik heb de ambitie om mee de wedstrijd te maken. Ik wil mee zijn met de ruime kopgroep die zich ongetwijfe­ld zal vormen. Als dat zou lukken, ga ik vol voor de zege. Dat betekent dat de eindspurt afwachten geen optie is. Ik ben nu eenmaal geen snelle jongen aan de streep. Ik zal het dan eerder moeten hebben van een late uitval. Hoe dan ook wil ik graag bewijzen dat ik vooruitgan­g heb geboekt. In 2016 was ik al tevreden als ik de wedstrijd kon uitrijden. De voorbije maanden realiseerd­e ik enkele mooie resultaten. Het begon met een zestiende plaats in Zepperen. Een week later werd ik vierde in Vollezele. Eind april en begin mei stond ik drie keer op het podium en een drietal weken geleden eindigde ik in Linter op de derde plaats in een wedstrijd van de Beker van België. Het gaat alsmaar beter, alleen die zege ontbreekt nog.” Bekend terrein De laatste weken waren de resultaten van Bresseleer­s nochtans toch weer iets minder. “Maar dat komt omdat ik enkele zware wedstrijde­n heb gereden. De resultaten waren minder, maar die inspanning­en moeten straks lonen. Als het kan, graag zondag al. Ik zal op flink wat steun mogen rekenen van supporters langs de kant. Ik zit op school in Wuustwezel en rij dagelijks van thuis in Brasschaat naar ginder en terug. Ik ken de weg daar dus op mijn duimpje en heb uiteraard ook veel vrienden in Wuustwezel. Ik reken op heel wat aanmoedigi­ngen. Alle hulp is welkom om tot een goed resultaat te komen”, aldus Bresseleer­s.

Zondag 20 augustus: Omloop van de Vlaamse Gewesten voor juniores in Wuustwezel (centrum). Start om 14 uur voor een afstand van 125 km (10 x 12,5 km)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium