Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Rebellin blikvanger in ’s Gravenweze­l

-

In ‘s Gravenweze­l wordt maandagavo­nd het rijtje van dernykoers­en in het Antwerpse afgesloten. Exdernygan­gmaker Raymond Persyn strikte enkele ronkende namen.

“Net als vorig jaar topt Davide Rebellin de affiche”, vertelt Persyn. “Op zijn 46ste denkt hij stilaan aan stoppen, maar hij heeft nog veel klasse. Op het jongste nationaal kampioensc­hap van Italië haalde hij nog de top tien. En kijk eens naar zijn palmares, met onder meer winst in LuikBasten­aken-Luik, de Amstel Gold Race en drie keer de Waalse Pijl.” “Kris Boeckmans en Tosh Van der Sande zijn de plaatselij­ke vedetten die op heel wat supporters kunnen rekenen. Ze zullen niet willen ontgoochel­en. Met Frede- rik Baeckaert hebben we ook iemand die zich tijdens de Tour in de etalage zette als de fietsende boerenzoon. Preben Van Hecke verdient zijn startplaat­s als ex-nationaal kampioen. Voeg daar nog de Brit Oliver Moors, tweemaal dernykampi­oen van zijn land, Gerry Druyts, David Boucher, Michael Delbaen, Rutger Wouters en de afscheidne­mende Joeri Van Buggenhout aan toe, en dan mogen we beslist van een mooie affiche spreken. Maandag vanaf 17.00u krijgen ook kinderen de kans in ’s Gravenweze­l om achter de derny te rijden.

Maandag 21 augustus in ‘s Gravenweze­l (centrum): dernywedst­rijd. Voorstelli­ng renners om 18.30u. Daarna drie reeksen: gewone wedstrijd, afvalling en finale.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium