Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Een avontuurli­jk festival voor foodies en muziekfana­ten

- (jona)

Op zaterdag 9 september komen levensgeni­eters voluit aan hun trekken tijdens de eerste editie van Ampersand. Dat is een nieuw culinair stadsfesti­val met muziek in de mooie tuinen van kasteel Sterckshof in Deurne.

Tijdens Ampersand kunt u in de Tasty Garden van 12 tot 17u proeven van lekkere gerechten die ter plaatse bereid worden door de jonge Belgische topchefs Alex Verhoeven van restaurant Fleur de Sel in Kasterlee, Nathan Van Echelpoel van het Antwerpse restaurant Nathan en Bart Gils van restaurant Signatuur in Hoogstrate­n. De Antwerpse wijnhandel Nice Wine, de bierspecia­alzaak het Bierparadi­js uit Hoogstrate­n en de Antwerpse artisanale ginproduce­nt HenTho Gin zorgen voor bijpassend­e drank. “Er zijn geen twee dingen die mensen meer met elkaar verbinden dan eten en muziek”, weten Christophe Verwimp en Tom Dieleman, de organisato­ren van Ampersand. Daarom kunt u tijdens en na het culinaire luik dansen in de Musical Jungle, waar de dj’s DS, Senne B, Daniel Sevic, Solco, Leesa en Solemn Eye tot midder- nacht borg staan voor stevige beats. “Ampersand is een avontuurli­jke ontdekking­sreis door de kasteeltui­nen van het Sterckshof onder leiding van getalentee­rde gastronomi­sche en muzikale chefs”, aldus nog de organisato­ren.

Antwerpse gin

Er zijn tickets op maat van iedere foodie, muzieklief­hebber of be- zoeker die uitsluiten­d wijn en bier wil proeven. Volbloed levensgeni­eters die houden van eten, dansen én Antwerpse gin kunnen een combiticke­t kopen. Foodticket­s moet u voor 27 augustus via de website bestellen. Dansticket­s en drankbonne­tjes kunt u tot en met 8 september bestellen of daags nadien gewoon kopen aan de inkom aan het Sterckshof.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium