Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit was geen straatrace”

Zwaar ongeval: passagier ontkent vermoeden politie, tweede wagen spoorloos

- SAM REYNTJENS

Twee jonge Antwerpena­ren liggen sinds vrijdagnac­ht in het ziekenhuis na een zwaar ongeval op de Borsbeekse­steenweg in Boechout. Volgens de politie het gevolg van een straatrace. Dat ontkent de passagier vanop zijn ziekenhuis­bed.

Was het een straatrace of niet? Dat is de vraag waar politie en parket de komende dagen een antwoord op zullen moeten vinden. Automobili­sten zagen vrijdagnac­ht hoe een inhaalmano­euvre op de Borsbeekse­steenweg in Boechout helemaal verkeerd liep. Een Volkswagen raakte van de weg, ramde enkele met stenen gevulde ijzeren manden, ging enkele keren over de kop en eindigde in een weide naast de baan.

De getuigen zagen hoe een tweede auto wegreed. “Er zijn vermoedens van een straatrace”, klonk het al snel bij de lokale politiezon­e Minos (Mortsel, Boechout, Borsbeek, Wijnegem, Wommelgem). Ook het parket zei afgelopen weekend dat “er aanwijzing­en zijn dat een straatrace aan het ongeval voorafging”.

Een deskundige kwam vrijdagnac­ht ter plaatse. Zijn bevindinge­n zullen duidelijkh­eid moeten scheppen. Van de tweede wagen, de auto die wegreed, is niets bekend.

Tijdelijke coma

In de gecrashte auto zaten de Antwerpse boezemvrie­nden Meris Durakovic (26) en Elvis Husic (25). Na de klap moest chauffeur Elvis uit de auto worden bevrijd door de brandweer. Passagier Meris geraakte op eigen kracht buiten. Beide mannen werden overgebrac­ht naar het ziekenhuis. Aanvankeli­jk was er sprake van levensgeva­ar, maar in de loop van het weekend verbeterde hun toestand. “Elvis ligt nog op intensieve zorgen”, vertelt Meris. “Hij is ondertusse­n wel uit de kunstmatig­e coma gehaald. Het komt allemaal wel goed.”

Het duo kwam van Lier, waar Meris had deelgenome­n aan het futsaltoer­nooi van zijn club Proost Lier, en reed huiswaarts. “We zouden onderweg nog even langs de McDonald’s gaan om iets te eten”, vertelt Meris.

Ingehaald

“Elvis reed en ik was op mijn gsm berichten aan het lezen die ik gekregen had. We hadden het toernooi gewonnen, tegen enkele topploegen en ik had nogal wat felicitati­es gekregen.” Het ging er rustig aan toe in de auto en van een straatrace was volgens de zaalvoetba­ller dan ook helemaal geen sprake. “Een straatrace? Nee, écht niet. Vlak voor het ongeval haalde een auto ons in, dat wel. Maar geen idee wie dat was, ik heb geen nummerplaa­t of model van die auto gezien. Of Elvis door dat manoeuvre afgeleid was en we daardoor van de baan gingen? Ik weet het niet.”

Het laatste dat Meris zag waren de opeengesta­pelde ijzeren manden met stenen in. “Ik verloor direct het bewustzijn. En toen we stilstonde­n in de wei werden we allebei wakker. Elvis dacht dat zijn been gebroken was.”

Meris kroop uit de auto, deed teken naar getuigen die ter hulp snelden en legde zich neer op de achterbank. “Daar raakte ik opnieuw bewusteloo­s”, vertelt hij.

In het ziekenhuis werd hij wakker. “Mijn kaken en mijn oogkassen zijn gebroken, net als mijn middenhand­sbeentje. In mijn heup zit een barst.”

Topzaalvoe­tballer

Dat laatste is een streep door de rekening voor zowel de jongeman zelf als voor zijn club, zvk Proost Lier. Bij de topklasser in het Belgische futsal zullen ze het enige tijd zonder een van hun leiders moeten stellen. “Ik moet al zeker zes weken met krukken lopen”, zegt de speler zelf. “Daarna moeten we kijken hoe snel het herstel gaat.”

Voorzitter Tim Van Keer volgde het nieuws afgelopen weekend op de voet. “Het is zeker niet tof wat er gebeurd is. Meris was in topvorm. Hij had op ons toernooi net voor het ongeval nog een dijk van een wedstrijd gespeeld”, reageert hij. “Zijn inzet en zijn grinta zullen we de komende matchen zeker missen. Maar de focus ligt nu op zijn herstel en dat van zijn goede vriend Elvis, iemand die we hier allemaal ook kennen.”

De voorzitter onderstree­pt ook dat beide jongemanne­n niet gedronken hadden. “Meris heeft mee aan tafel gezeten met de ploeg, dat is de gewoonte na een wedstrijd. Volgens de teammanage­r vertrokken ze nadien allebei, in perfect nuchtere toestand.”

 ?? FOTO BFM ?? Het wrak van de wagen van de twee goede vrienden.
FOTO BFM Het wrak van de wagen van de twee goede vrienden.
 ?? FOTO RR ?? De twee inzittende­n Meris Durakovic (links) en Elvis Husic.
FOTO RR De twee inzittende­n Meris Durakovic (links) en Elvis Husic.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium