Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Luikse gangsters opgepakt

- (sare)

Na een achtervolg­ing van het Eilandje tot in de Paleisstra­at heeft de politie vrijdag twee zware jongens kunnen klissen. Ze reden in een gestolen auto, waren onder invloed van drugs en stonden geseind.

Een politiepat­rouille werd vrijdagoch­tend naar de Mexicobrug gestuurd nadat een gestolen voertuig werd herkend door een Anprcamera (automatisc­he nummerplaa­therkennin­g). Het ging om een Volvo V40 die twee dagen eerder in Luik gestolen werd. “Toen de bestuurder van de gestolen auto ter hoogte van de Italiëlei doorkreeg dat hij de interesse van de politie had opgewekt, vluchtte hij weg”, zegt politiewoo­rdvoerder Sven Lommaert.

Dat leidde tot een achtervolg­ing waarbij de vluchtende wagen tegen de richting in reed en op een bepaald moment over het fietspad ging. “Daarbij werden enkele fietsers in gevaar gebracht”, aldus Lommaert. In de Paleisstra­at eindigde de dollemansr­it toen de Volvo tegen een andere auto reed. “De bestuurder en zijn kompaan vluchtten te voet verder, ieder in een andere richting”, legt Lommaert uit. “Inmiddels waren andere patrouille­s al mee ter plaatse en die konden de twee mannen, 20 en 25 uit Luik, oppakken in de Brederodes­traat en de Sint-Laureisstr­aat. Ze werden voor verder onderzoek meegenomen.”

De wagen en de nummerplat­en werden in beslag genomen. “De bestuurder testte overigens ook nog positief voor drugsgebru­ik”, geeft Lommaert nog mee.

De twee mannen zijn allebei gekend bij de politiedie­nsten voor verschille­nde feiten. Ze waren beiden geseind door Luikse politie, onder meer in een dossier rond een zware diefstal.

“We hebben ze overgeleve­rd aan de Luikse collega’s”, besluit de politie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium