Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Interieura­rchitecte wint Amerikaans­e ontwerpwed­strijd

Elf laureaten krijgen 3.000 euro

-

De pas afgestudee­rde interieura­rchitecte Astrid Stevens (25) uit Ekeren is samen met haar studiegeno­ot Tineke Gol uit Groningen (Nederland) een van de elf laureaten wereldwijd van de ontwerpwed­strijd van het Amerikaans­e softwarebe­drijf Vectorwork­s.

De ontwerpwed­strijd Vectorwork­s werd dit academieja­ar voor de derde keer georganise­erd. Studenten van over de hele wereld konden projecten insturen in vier discipline­s: architectu­ur, interieura­rchitectuu­r, landscape en entertainm­ent. De meisjes winnen een bedrag van 3.000 dollar, waarmee ze een opleiding en bijhorende software aan de Universite­it Antwerpen kunnen bekostigen.

Astrid, in juli met grote onderschei­ding afgestudee­rd, en Tineke, die in september afstudeert, zonden hun ontwerp Wander in. Ze ontwierpen een shelter waarin wandelaars tijdens hun trektocht door de Schotse Highlands kunnen overnachte­n. De buitenkant is in zink, het interieur in plaatmater­iaal (OSB).

Solliciter­en

“We zijn heel trots en blij. Dit geeft veel zelfvertro­uwen en motivatie om te beginnen solliciter­en. Ik genoot tot nu toe nog even van wat vakantie”, vertelt Astrid Stevens. De Ekerse hoopt te kunnen werken in een multidisci­plinair ontwerpbur­eau waar verschille­nde ontwerpdis­ciplines aan bod komen. “Of de shelter er ook echt komt? Dat zou ook fantastisc­h zijn. De plannen zijn er in elk geval en de details zijn allemaal uitgewerkt”, weet Astrid.

 ?? FOTO RR ?? Een simulatie van het project van Astrid en Tineke.
FOTO RR Een simulatie van het project van Astrid en Tineke.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium