Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Beerschot Wilrijk mee aan de leiding na zege tegen Tubeke

KFCO Beerschot Wilrijk heeft zijn start in 1B niet gemist. Na de degelijke resultaten tegen Union en Lierse was het uitkijken of die goede prestaties konden bevestigd worden in de thuiswedst­rijd tegen Tubeke. Die opdracht werd met een nieuwe driepunter vo

- HUGO FRET

“We kenden een vrij moeilijke start tegen een vinnig Tubeke”, vond coach Marc Brys. “Tijdens die aanvangsfa­se bleken de bezoekers zelfs iets scherper, maar na een kwartier hebben we het initiatief overgenome­n en creëerden we ook kansen. Het doelpunt van Losada viel bovendien op een ideaal moment, vrij kort voor de rust. Toen Tubeke kort voor de pauze door de uitsluitin­g van Zenke met tien man verder moest, verwacht je een gemakkelij­kere tweede helft, maar dat was niet het geval. We hadden met een tweede treffer de wedstrijd vroeger moeten doodmaken. Uiteraard ben ik blij met de drie punten en kunnen we spreken van een geslaagde start. Nu gaat de focus naar de beker, want ook daarin willen we een mooie start maken, alvorens uit te kijken naar de topper in Roeselare tegen de medeleider. Ik ben vooral blij dat we vrij snel onze plaats gevonden hebben in deze voor

ons nieuwe competitie.”

Losada

Het was opnieuw Losada die voor het beslissend­e doelpunt zorgde. “Ik rekende erop dat de bal goed voor mijn voet zou vallen en haalde meteen vanuit een scherpe hoek keihard uit richting verste paal,” beschreef Hernan zijn goal. “Met succes. Jammer dat de poging van Tom Van Hyfte net voor de pauze op de paal strandde. Met een tweede doelpunt hadden we het ons veel gemakkelij­ker kunnen maken na de pauze.”

Met drie doelpunten in drie matchen ogen de statistiek­en van Losada heel mooi bij de start van de competitie. “En het prettige is dat het ook belangrijk­e doelpunten waren, die de ploeg punten opleverden. Mijn doelpunt van vandaag draag ik graag op aan mijn papa, die 64 jaar is geworden. Nu onze wedstrijde­n worden uitgezonde­n op tv, kan hij mijn prestaties in Argentinië van meer nabij volgen. Nu hebben we nog meer om over te praten en te analyseren als we mekaar horen. Ik heb de mening van mijn vader trouwens altijd erg belangrijk gevonden, en dat is vandaag nog steeds zo.”

Dankzij de overwinnin­g tegen Tubeke komt Beerschot Wilrijk samen met Roeselare op kop van het voorlopige klassement.

“Ik wist echt niet wat ik moest verwachten van dit seizoen,” aldus de Argentijns­e aanvoerder van de Mannekens. “We behaalden nu zeven op negen en dat had best negen op negen kunnen zijn met onze match van vorig weekend tegen Lierse in het achterhoof­d. Volgend weekend staat er bekervoetb­al op het programma en dan wordt het uitkijken naar de topper in Roeselare waar de twee kopploegen het tegen elkaar opnemen.”

Zege brejnkgt Beerschot Wilrijk mee op kop

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA
 ?? FOTO GMAX AGENCY ?? PROXIMUS LEAGUE - 3E SPEELDAG
Losada wordt gevierd.
FOTO GMAX AGENCY PROXIMUS LEAGUE - 3E SPEELDAG Losada wordt gevierd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium