Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sunweb maakt komst van twee Belgen officieel

-

Edward Theuns en Louis Vervaeke rijden volgend jaar voor Team Sunweb. De transfer van beide renners hing al langer in de lucht en is nu ook officieel bekendgema­akt. Theuns komt over van Trek Segafredo, Vervaeke verlaat Lotto - Soudalvoor Sunweb. “Ik heb voor deze ploeg gekozen omdat ze haar renners beter maakt en naar een hoger niveau tilt”, verwijst Theuns naar het succes van onder meer Dumoulin, Barguil en Matthews in Giro en Tour. Ook de 23-jarige Vervaeke is tevreden met zijn keuze voor Team Sunweb. “Deze uitdaging is precies wat ik nodig heb en ik ben erg gelukkig met deze kans”, aldus Vervaeke, die bij Lotto Soudal nooit helemaal de verwachtin­gen kon inlossen. Theuns zal een sleutelrol krijgen in de klassieker­s en kan zich verder ontwikkele­n als spurter. Klimtalent Vervaeke zal eerder in het – kleinere – rondewerk worden uitgespeel­d, al dan niet als knecht van de Nederlands­e kopmannen Dumoulin en Kelderman.

(wvo) *** Tim Declercq heeft zijn contract bij Quick.Step Floors tot eind 2019 verlengd. De 28-jarige Declercq rijdt sinds dit seizoen voor de ploeg van Lefevere. *** Ook de 20-jarige Nederlande­r Fabio

Jakobsen rijdt volgend jaar voor Quick.Step Floors. Hij komt over van de

beloften en rijdt dit seizoen voor SEG Racing Academy. Jakobsen won zaterdag de tweede rit van de Ronde van de Toekomst. *** De derde rit in de Ronde van de Toekomst ging zondag naar de nieuwe Noorse aanwinst van Sky, Kristoffer Halvorsen. *** Marianne Vos heeft bij de vrouwen de Ronde van Noorwegen gewonnen. Jolien D’hoore, eerder nog ritwinnaar in Noorwegen, werd uiteindeli­jk twintigste. *** De Ronde van Spanje zal volgend jaar starten in Malaga. (wvo)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium