Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Belgian Lions missen nog regelmaat

Tornooi van Toulouse maakt tien dagen voor EK werkpunten duidelijk

- PATRICK CEULEMANS

Het EK gaat over tien dagen van start. Na het internatio­naal tornooi van Toulouse is de analyse dat de Belgian Lions regelmaat missen. “Kiezen voor sterke opponenten is de sleutel”, zegt bondscoach Eddy Casteels.

“Na een maand voorbereid­ing is het

b duidelijk dat de Belgian Lions regelmaat missen. Enerzijds winst tegen Europees kampioen Spanje, tegen topper Italië en in Duitsland en anderzijds nederlagen tegen Montenegro en Tunesië. Bondscoach Eddy Casteels heeft evenwel vertrouwen in zijn selectie. “We liggen op schema.”

“Fouten maken is een leerproces”

“Dat jonge spelers fouten maken op dit niveau is geen schande. Deze voorberei- ding is een leerproces en staat in functie van de start van het EK. Klaar zijn voor Groot-Brittannië en Letland is de uitdaging.

We hebben in deze voorbereid­ing gekozen voor sterke opponenten. Dat kunnen we omdat we al driemaal op een EK aanwezig waren. Dan dwing je respect af. Wat heb je aan zeges tegen zogezegd kleine landen? Tweemaal Europees kampioen Spanje, Italië, Frankrijk en Duitsland: ideaal voor onze jonge talenten die nu een stap voorwaarts moeten zetten. Defense is ons wapen. Nog meer die pittbullme­ntaliteit bij iedereen erin krijgen is ook een werkpunt”, aldus nog Eddy Casteels.

Comeback Sam Van Rossom

Op het internatio­naal tornooi van Toulouse werd duidelijk dat Sam Van Rossom klaar is voor een sprankelen­de comeback. “Na iets meer dan twee maanden van harde revalidati­e na een knieoperat­ie ben ik net op tijd speelklaar. Het was nipt, maar deze wedstrijde­n waren belangrijk voor het matchritme. Woensdag in Vorst nog tegen Spanje en dan hopelijk een succesvol EK met de Lions”, aldus Van Rossom

Duidelijkh­eid over selectie

Geen Matt Lojeski, nog niet speelklaar na een achillespe­esoperatie, en Retin Obasohan (knie) op het EK. Dat maakt dat de twaalf voor het EK en de invaller (Kesteloot) bekend zijn. Deze duidelijkh­eid maakt dat bondscoach Eddy Casteels in alle sereniteit zijn voorbereid­ing kan afwerken.

Blessure Axel Hervelle

Boegbeeld Axel Hervelle verdween zondagavon­d in de slotwedstr­ijd tegen Montenegro met een bilblessur­e in het derde kwart uit de partij. “Uit voorzorg kwam hij niet meer in actie. Het lijkt niet ernstig maar vandaag ondergaat hij een controle”, zei de medische staf. Hopelijk valt het letsel mee en beschikt Eddy Casteels naast een fitte Sam Van Rossom ook over Axel Hervelle. De ervaring van dit duo op het EK is immers cruciaal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium