Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben gevochten voor wat we waard waren”

City Pirates van trainer Yves Van Heurck gaat na echte cupmatch pas in slotfase onderuit

-

Goed vijf minuten was City Pirates verwijderd van het trappen van strafschop­pen in deze prangende bekermatch. Tot Heist een strafschop kreeg en Webers zijn ploeg naar de volgende ronde knalde. De Merksemnar­en baalden enorm, want zij incasseerd­en ook een pak gele en rode kaarten.

Yves Van Heurck, de trainer van City Pirates, was vooral ontstemd over de twee rode kaarten die zijn ploeg had gekregen.

“Ik vind in de eerste plaats dat we als ploeg te veel kaarten pakken. Dat moet er gewoon uit, punt”, aldus Van Heurck. “In een kern van een kleine twintig spelers kunnen we ons niet veel geschorste spelers permittere­n. Al vind ik ook dat we niet altijd terecht werden bestraft door de scheidsrec­hter. Een speler die struikelt en daardoor de bal op een tegenstrev­er trapt en daarvoor zijn tweede gele kaart krijgt, dat vond ik er eigenlijk over."

Toch was Van Heurck niet ontevreden.

“Zeker niet, we hebben gevochten voor wat we waard waren. We hebben het Heist heel lastig gemaakt en die ploeg eindigde vorig seizoen toch bij de top vier in de eerste amateurkla­sse. Ondanks de nederlaag ben ik als coach best tevreden. Ook over de voorbereid­ing in het algemeen. Maar die vele kaarten die we pakken, moeten er dus uit.”

Dat vond ook centrale verdediger Timothy Dreesen, die een sterke wedstrijd speelde.

“Het was een match met heel veel inzet, maar veel kansen heb ik eigenlijk niet gezien”, zei Dreesen. “Dit was een echte bekermatch. Van alles was er veel, behalve kansen en doelpunten. Ik sluit me ook aan bij de mening van de trainer dat we te veel kaarten pakken. Daar moet elke speler voor zichzelf de rekening maken, dat vraagt een bepaalde discipline. Het regende in deze partij kaarten voor ons. Twee rode en ik denk wel een kleine tien gele. Ik kan zelfs niet zeggen hoeveel het er zijn. Dat wordt in elk geval een werkpunt. Ik vind het wel spijtig dat we geen strafschop­pen meer konden trappen door die penalty vijf minuten voor tijd. Dat is spijtig want eigenlijk verdienden we dat wel.”

GEERT FIERENS BEKER VAN BELGIË Heist 2 City Pirates 1 Veel kansen vielen er niet te noteren. Hoe langer de match duurde, hoe meer scheidsrec­hter Istvan Lagaert het publiek op de hals kreeg. De ref zwaaide met een pak gele kaarten. Het waren er zoveel dat drie slachtoffe­rs met dubbel geel van het veld werden gestuurd. De match was niet groots in kwaliteit, maar had alles wat een bekerpot mooi maakt. Inzet, strijd, kaarten en heel veel spanning. De doelpunten vielen dan toch tijdens de verlenging­en. Eerst knalde

Seifferman­n de bezoekers op voorsprong. Twee minuten later stond het via Bounou al gelijk. Na een fout op Ventose blies de ref strafschop, Webers scoorde. (gf)

HEIST: Stroobants, Wijns, Webers, Engelen, Troonbeeck­x (87' Roosen), Ventose, Napoleone (65' Orye), Bounou, Matterne (100' Tambeur), Englebert, Lokando.

CITY PIRATES: Roef, Nesen (63' Felix, 115' Muyshondt), Van Den Bogerd, El Jattari, Van Hove, Van Zantvoort, Kwik, Delalieux, Nascimento, Seifferman­n, Dreesen.

DOELPUNTEN: 96' Seifferman­n 01, 98' Bounou 11, 113' Webers 21 (strafschop).

GELE KAARTEN: 24' Seifferman­n, 35' Engelen, 41' Van Hove, 52' Delalieux, 61' Napoleone, 77' Nascimento, 103' Van Zantvoort, 105' Kwik, 110' El Jattari.

RODE KAARTEN: 59' Van Hove (2x geel), 79' Engelen (2x geel), 119' El Jattari (2x geel).

 ?? FOTO
SMB ?? Dries Ventose (rechts) zit Timothy Dreesen op de huid. Ventose lag aan de basis van het winnende Heistse doelpunt nadat er een strafschop­fout op hem werd gemaakt.
FOTO SMB Dries Ventose (rechts) zit Timothy Dreesen op de huid. Ventose lag aan de basis van het winnende Heistse doelpunt nadat er een strafschop­fout op hem werd gemaakt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium