Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wauters pakt achtste titel

Ook Sofie Oyen opnieuw aan het feest

- BART D’HAENE

De favorieten deden hun status alle eer aan op het Belgian Circuittor­nooi van de Stad Antwerpen. Stefan Wauters pakte in stijl zijn negende titel in Antwerpen en Sofie Oyen won voor de derde keer. “Enkel het weer viel tegen”, gaf wedstrijdl­eider Ludo Depooter toe.

De 35-jarige Wauters begon als vierde reekshoofd op het Xior Open Tennistorn­ooi van de Stad Antwerpen. Maar de tegenstrev­ers wisten vooraf dat de OostVlamin­g in Antwerpen al jaren haast ongenaakba­ar is. Zijn hegemonie werd alleen in 2013 doorbroken door Dennis Mertens. Nadien veroverde hij drie titels op rij. Gisteren pakte hij in stijl met 6-4 en 6-0 de overwinnin­g tegen Dominique Coene.

Wauters zag wel eerste reekshoofd Jonas Merckx in de achtste finale afhaken tegen Jonas Dierckx. Een meevaller. Op weg naar zijn finale rekende de exsparring­partner van Kim Clijsters af met Louis Cant, Jacques Gley en vooral het jonge geweld uit Retie Seppe Cuypers. Halve finalist Cuypers zakte met heel wat adelbrieve­n af naar Antwerpen: vijf tornooi-overwinnin­gen op rij en meer dan drie weken geen wedstrijd verloren. Met een overwinnin­g in drie sets (4-6, 6-4 en 6-3) stuurde Wauters Cuypers naar af.

Dat de andere finalist Domique Coene werd, was een heuse verrassing. Ooit was de leeftijdsg­enoot van Wauters een aanstormen­d talent die het tot het nummer 406 van de wereld schopte in 2002. Niet zo goed als Wauters die in 2006 het nummer 212 bekleedde op de ATP-ranking. Coene speelde dit seizoen met de regelmaat van de klok halve finales, maar was gisteren pas aan zijn eerste finale toe. Wauters bewees overigens gisteren zijn nationale suprematie en won enkele uren later ook het sterrentor­nooi in Sint-Niklaas (TC Wase).

De ED1-reeks werd onthoofd door het forfait van eerste reekshoofd Greet Minnen. Sofie Oyen, geplaatst als derde reekshoofd liet het niet aan haar hart komen. In haar kwartfinal­e tegen Justine Pysson moest ze een set afgeven. Alle andere partijen won ze in twee sets. Ook die in de halve finale tegen Klaartje Liebens, het tweede reekshoofd: 6-3 en 6-1. In de finale nam Oyen met 6-1 en 6-4 de maat van Steffi Distelmans. Oyen waagde ook haar kans in Overijse en beet daar op het sterrentor­nooi van TC Panorama in het zand tegen Anastasia Smirnova: 3-6 en 1-6.

“Ik onthoud de mooie winnaars in de topreeksen”, sloot wedstrijdl­eider Ludo Depooter de 32ste editie af. “Hopelijk hebben we volgend jaar iets meer geluk met het weer, want nu was het soms dweilen met de kraan open.”

Axana Mareen, even op de sukkel met een lichte polsblessu­re, was niet van de partij in Antwerpen. De speelster van TC Gym won gisteren wel het sterrentor­nooi in Genk, zodat zij de Antwerpse eer redde dit weekend.

 ?? FOTO
GMAX AGENCY ?? Stefan Wauters aan het werk tijdens de finale van het Tornooi Stad Antwerpen tegen Dominique Coene.
FOTO GMAX AGENCY Stefan Wauters aan het werk tijdens de finale van het Tornooi Stad Antwerpen tegen Dominique Coene.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium