Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb woord gehouden en me laten zien”

Aanvaller Jonas Bresseleer­s wordt beloond met prijs voor de strijdlust

-

Jonas Bresseleer­s had aangekondi­gd dat hij in de Omloop van de Vlaamse Gewesten voor de aanval zou kiezen en hij hield woord. Bresseleer­s ging in de derde van tien af te leggen ronden mee in een vlucht die tot het einde zou standhoude­n.

De wedstrijd in Wuustwezel werd een boeiend kijkstuk. Samen met zes anderen, waarbij onder meer de Nederlande­r Maikel Zijlaard, Robin Blummel en Stijn Daemen, koos Bresseleer­s voor de aanval. Het zestal zou later in eerste instantie versterkin­g krijgen van zes anderen en later nog eens van een groep van negen. Met eenentwint­ig renners gingen ze dus de finale in.

De zeventienj­arige Brasschate­naar probeerde twee ronden voor het einde samen met de Brit Joe Hill een kloof te slaan, maar werd ingerekend. In de laatste ronde moest hij de tol betalen voor zijn inspanning­en. Hij werd in de laatste kilometers gelost uit de kopgroep zodat hij uiteindeli­jk als negentiend­e eindigde, op een kleine minuut van de winnaar. Dat werd de Nederlande­r Tim Bierkens die het in de spurt haalde voor twee van zijn landgenote­n. Lars Oreel werd tweede en Robin Blummel derde. Een volledig Nederlands podium dus.

Bresseleer­s werd door de organisato­ren beloond met een premie van tweehonder­d euro die voorzien was voor de meest strijdlust­ige renner. “Dit was toch een wedstrijd van een redelijk hoog niveau”, vertelde de tweedejaar­sjunior van het WAC-team achteraf. “Met Stijn Daemen en Maikel Zijlaard zaten er bijvoorbee­ld twee kleppers van formaat mee vooraan. Ik koos ervoor om vroeg mee in de aanval te trekken omdat we nu eenmaal niet moesten wachten om op het einde te proberen weg te geraken. De kans is dan veel kleiner dat je voorop blijft. Ook de ploegleide­rs hadden gevraagd om vroeg in het offensief te gaan. Ik heb naar hen geluisterd.”

“Op twee ronden van het einde heb ik nog gedemarree­rd in een poging met een aantal renners voorop te geraken. Ik kreeg jammer genoeg maar één renner mee en dat was te weinig om voorop te kunnen blijven. Er stond te veel wind op sommige delen van het parcours. Op het einde kreeg ik krampen, wellicht omdat ik te weinig gedronken had door te veel met dat resultaat in mijn hoofd te zitten. Daardoor moest ik lossen. Jammer, maar al bij al ben ik tevreden. Ik heb woord gehouden en me laten zien. Daar heb ik van genoten.” (kle)

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Jonas Bresseleer­s bolt als negende over de finish in de Omloop van de Vlaamse Gewesten.
FOTO KOEN FASSEUR Jonas Bresseleer­s bolt als negende over de finish in de Omloop van de Vlaamse Gewesten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium