Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Misser uit eerste helft goedgemaak­t”

-

Infiltrere­n en scoren, het tweede doelpunt van Antwerp - zaterdag in de negentigst­e minuut was een typische Haroungoal. Daarmee dompelde hij zijn club in een delirium. “Na vorige week wilden we revanche nemen omdat we toen het eerste uur niet present waren”, zegt Haroun, die vindt dat Antwerp al stappen vooruit heeft gezet sinds het competitie­begin. “In de eerste twee wedstrijde­n moesten we veel achter de bal lopen, maar in Mechelen hebben we laten zien dat we op voetballen­d vlak onze voet kunnen zetten naast een ploeg die Play-off 1 ambieert. We hebben meer gevoetbald en hoger gespeeld dan in de vorige wedstrijde­n. Het blok stond er, maar we deden nu ook meer dan dat. We hebben acties kunnen maken, de bal kunnen houden. Het is nog stap voor stap, maar we groeien elke week.”

Haroun hoopt nu dat zijn ploeg verdere stappen kan zetten in balbezit. Hij wil dat Antwerp hoe langer hoe dominanter gaat voetballen. “Tegen de top drie kan Antwerp laag spelen en inzakken. Maar tegen alle andere ploegen moeten wij ook durven te voetballen. Daar zijn we naartoe aan het groeien. Dat hebben we bewezen in Mechelen. En dan moeten er nog veel nieuwe jongens ingepast worden. Nu speelde er een jongen (Borges, red.) voor het eerst mee, er zijn nog enkele andere die speelgerec­htigd moeten geraken… Het gaat alleen maar beter worden.”

Voor Haroun was het zijn eerste doelpunt op het hoogste niveau sinds 12 februari 2011 - toen met... Germinal Beerschot tegen Lierse. “Ik ben blij dat ik met mijn goal de wedstrijd had kunnen afmaken. Want eigenlijk had ik in de eerste helft ook al moeten scoren. Toen miste ik een grote kans. Daarom doet het deugd dat ik het nog kon goedmaken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium