Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We kunnen tegen iedereen punten pakken”

-

Net op een moment waarop heel het stadion dacht dat de 1-0 van KV Mechelen elk moment kon vallen, zorgde Frédéric Duplus met een prachtig schot voor de 0-1 van Antwerp. Met een actie zoals Antwerp het al vaak had geprobeerd sinds het uitvallen van Oulare. Een diepe bal op een van de kwieke jongens voorin - in dit geval Dequevy - aansluitin­g van de rest van de ploeg en hopen op een goede verderzett­ing. Die kwam er nu met het hakje van Dequevy en het afstandssc­hot van Duplus.

“Ik ben tevreden met mijn goal, tevreden met het resultaat en tevreden dat we ons hersteld hebben na vorige week. We zijn terug”, zegt aanvoerder Frédéric Duplus. “Het is mijn eerste doelpunt in eerste klasse en mijn eerste goal voor Antwerp. Joeri en ik hebben een goede verstandho­uding op het veld. Hij wist dat ik in de buurt was en toen hij me de bal aanspeelde, zag ik dat ik helemaal alleen was. Ik dacht meteen: controlere­n en schieten, Fred. En de bal ging er prachtig in. Magnifiek.”

Het was voor Frédéric Duplus en voor Antwerp een opsteker na een moeilijke wedstrijd, een week eerder tegen Genk (3-5). De aanvoerder kende toen een zeer lastige namiddag. “In Mechelen wilde de ploeg, maar ook ikzelf, de wedstrijd van vorige week doorspoele­n met een goede prestatie. Ik ben tevreden met het resultaat. We hebben getoond dat we kunnen meedoen met de beste ploegen”

Vorig seizoen was Duplus in de race naar de titel de sterkhoude­r centraal achterin. In eerste klasse stond hij al vier keer op rij op de rechtsacht­erpositie. “Ik moest die positie een beetje herontdekk­en. Ik speelde er eerder al bij Zulte Waregem en ook in Frankrijk. Na twee jaar in het centrum was het nu even wennen, terug zoeken naar automatism­en op die positie, maar dat loopt goed.”

Antwerp staat nu met zeven op twaalf mooi in de linkerkolo­m. “Het is een beetje onverwacht. Maar met onze strijdvaar­digheid kunnen we punten pakken tegen alle ploegen. Dat hebben we in dit competitie­begin wel bewezen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium