Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Deze week zitten we eens samen met de coach”

- (jüg)

De nervositei­t neemt zienderoge­n toe bij KV Oostende. Nul punten, één goal: pover. Ja, er zijn geblesseer­den maar ook sportief directeur Luc Devroe weet dat dit niet kan blijven duren. Zondag, thuis tegen Antwerp, wordt er maar beter gewonnen.

Vorige week na de 0-3 tegen Waasland-Beveren tweette Marc Coucke nog: “Kop op, het tij keert snel in ’t voetbal”. Zaterdag was de KVO-voorzitter nog even actief op twitter toen zijn ploeg na 307 minuten (5 uur en 7 minuten!) voetballen eindelijk scoorde, maar na de 0 op 12 bleef het ijzig stil. Oké, Coucke was niet op de match, maar dat belemmert hem meestal niet om te communicer­en op sociale media.

Een teken aan de wand? “Ik hoorde de voorzitter wel via sms”, aldus sportief directeur Luc Devroe. “Deze week gaan we wel eens met de coach samenzitte­n om te zien wat er moet gebeuren.”

Crisisover­leg? Uw trainer riep iedereen op tot kalmte en zei dat jullie er samen moeten uitkomen.

“Met alleen maar te zeggen dat het tij wel zal keren, zal het niet lukken. Het is vijf voor twaalf. Er moet iets gebeuren om de

knop om te draaien.”

Moet de coach zich zorgen maken? Ook voor Vanderhaeg­he is dit een nieuwe situatie die hij moet leren beheersen.

“Bij Kortrijk begon Yves ook eens met 3 op 21 en daarna kwam het nog goed. Maar ik zie te weinig grinta.”

Bent u dat in Eupen gaan zeggen in de kleedkamer na de match?

“Ik ga na elke match wel even de kleedkamer binnen. Veel zeg ik dan niet. De spelers moeten zich nu vooral nederig tonen. Heb je gezien hoe die gast van Eupen tackelde in de 93e minuut om de doelpoging van Ibrahima Conté af te blokken? Dat zie ik niet bij ons. Integendee­l.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium