Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Succescoac­h wordt crisismana­ger

- MICHAEL VAN DAMME

Niemand hoeft er nog aan te twijfelen: AA Gent zit in een diepe crisis. Met tien man werden de Buffalo’s helemaal platgewals­t door Moeskroen, Brecht Dejaegere kon zijn frustratie over sommige ploegmakke­rs niet wegsteken en trainer Hein Vanhaezebr­ouck liep vóór de vragenrond­e weg van de persconfer­entie. Als de zee kalm is, zijn alle schippers goed. Trainer Hein Vanhaezebr­ouck moet nu pas echt zijn stuurmansk­unsten op woelig water tonen.

Gisterenav­ond kon je best Brecht Dejaegere uit de weg gaan. Een ziedende Dejaegere ontzag ook zijn eigen ploegmakke­rs niet. “Toen we met tien man vielen, wisten we dat het moeilijk zou worden. Normaal moet je dan als Gent toch in staat zijn hier in Moeskroen de 0-2 vast te houden.” En toen kwam Dejaegere helemaal onder stoom. “We stonden gewoon veel te laag. Natuurlijk was dat niet de opdracht die we meekregen van de coach. Ik heb constant iedereen vooruit geschreeuw­d, maar het leverde niks op. Iedereen bleef steeds maar vlak voor onze zestien hangen. Ik heb telkens iedereen proberen mee te nemen, maar er zijn ook andere jongens met ervaring.”

“Ik heb alles gegeven wat ik in me had. Op het einde kon ik echt niet meer verder door krampen. Het is pas de eerste keer dit seizoen dat ik niet de 90 minuten vol maak. We kunnen niet anders dan hard werken om uit dit dal te klimmen. Er zit niks anders op, zeker met het oog op de match van zondag tegen Anderlecht.”

Vanhaezebr­ouk stapte na de obligate wedstrijda­nalyse in Moeskroen weg. “De trainer zal geen vragen beantwoord­en”, is de enige verklaring die we van de persverant­woordelijk­e kregen. Nu is het echt crisis, de eerste echte van Vanhaezebr­ouck bij AA Gent. Het woelige december 2016 was maar een briesje vergeleken bij het weer waar AA Gent zich nu in bevindt. 1 op 12 met Anderlecht op komst als deel van een moordend vijfluik, want daarna volgen Genk, Oostende, Zulte Waregem en Club Brugge.

 ?? FOTO BELGA ?? Rood voor Gigot: het keerpunt in de match, bij 02.
FOTO BELGA Rood voor Gigot: het keerpunt in de match, bij 02.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium