Gazet van Antwerpen Stad en Rand

K’s Choice zingt met 240 man

Optreden Singel bijna uitverkoch­t

-

Als duo maakt K’s Choice al mooie nummers, maar Cocoon Crash uit tientallen kelen tegelijk horen komen, geeft kippenvel. Zaterdag treden ze op met een 240koppig popupkoor.

b

“We hebben al eens met een ensemble samengespe­eld, maar met 240 mensen samen zingen is toch iets heel anders, vertelt Gert Bettens op de repetitie in Antwerpen. “Dit is een gigantisch koor van heel enthousias­te mensen, die zich zelf kandidaat hebben gesteld. En het klinkt fantastisc­h! Als zo’n groep samen zingt, gebeurt er iets in de ruimte. Moeilijk uit te leggen wat, maar dit is wat muziek zo mooi maakt.”

Voor dirigent Hans Primusz, die het optreden organiseer­t, komt er een lang gekoesterd­e droom uit. “K’s Choice is de eerste groep die meezingt die ik al ken van in mijn jeugd. De vorige edities waren ook supertof, maar met groepen die ik later leerde kennen. We doen dit al zeven jaar, en nu al heb ik het gevoel dat dit het beste optreden ooit wordt!”

Alle niveaus

De zangers oefenen in vier koren van telkens zestig zangers, twee in Antwerpen, een in Gent en nog eentje in Leuven. Elk van de koren zingt ook enkele liedjes apart met K’s Choice, en dan ook nog allemaal samen. Er zingen mensen mee van alle niveaus, die onder begeleidin­g van een team van profession­ele coaches intensieve workshops achter de rug hebben. Het enthousias­me is groot, ook bij wie voor het eerst meezingt.”

Een van die nieuwkomer­s is Geert Gelinne (40), die vorig jaar zo genoot van het akoestisch­e concert, dat hij besloot dit keer mee te doen. “Tot nu toe zong ik alleen in de auto, dus het is nogal een uitdaging, maar wel heel leuk.” Medezanger Ann Van Hecke (55) is er voor de vierde keer bij. “Als je dit één keer gedaan hebt, dan blijf je terugkomen. Ook voor mij was dit nieuw, maar sinds ik dit doe zing ik liever en beter. Je leert hier veel, niet alleen zingen, maar ook de grenzen van je mogelijkhe­den opzoeken. Het team steunt je ook geweldig, zowel voor als achter de schermen.”

“Tijdens de workshops moet je uit je schulp kruipen, en zo durf je stilaan meer te doen”, zegt Geert. “En dan is er nog het samen zingen. De eerste keer dat we zongen kreeg ik al kippenvel, en toen begonnen we nog maar.”

BARBARA VANDENBUSS­CHE

K’s Choice, op 26 augustus 2017 om 15u en om 20u in deSingel. De avondvoors­telling is uitverkoch­t.

GEERT GELINNE

Zanger bij het popupkoor “Tot nu toe zong ik alleen in de auto, dus het is een uitdaging, maar wel heel leuk.”

 ?? FOTO WALTER SAENEN ?? Gert Bettens van K’s Choice met enkele leden van het popupkoor.
FOTO WALTER SAENEN Gert Bettens van K’s Choice met enkele leden van het popupkoor.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium