Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Neymar komt naar Anderlecht

(en voorzitter Vanden Stock zet Dendoncker op zijn plaats)

-

Anderlecht­voorzitter Roger Vanden Stock (75) was lyrisch over de loting van de Champions League. Bayern München, PSG en Celtic zijn dan ook drie aantrekkel­ijke tegenstand­ers. Maar de preses heeft ook zorgen, want Leander Dendoncker blijft maar aansturen op een vertrek. “Geld vervuilt alles, zelfs een gast als Dendoncker.”

Er is nog geen aanvaardba­ar bod voor Leander Dendoncker, maar toch vreest Anderlecht zijn middenveld­er nog te verliezen. “Ik spreek momenteel met geen enkele club”, aldus Herman

Van Holsbeeck. “Maar ik voel dat de hele transferma­rkt nog zal bewegen als PSG straks Mbappé koopt.”

Roger Vanden Stock zal blij zijn als de markt op 1 september is gesloten. “Dendoncker is niet op zijn niveau”, zei de voorzitter aan La Dernière Heure. “Hij is meer met een transfer bezig dan wat anders. Het liefst wil ik dat Leander blijft, maar ik ga geen speler tegen zijn goesting houden - zoals Aruna indertijd. Er zullen in de laatste transferwe­ek nog honderden miljoenen vloeien en als er straks bij ons een dikke 20 miljoen op tafel komt, zullen we misschien overstag gaan. Geld vervuilt alles, zelfs een gast als Dendoncker.”

Op de Champions Leagueloti­ng van gisteravon­d sprak Van Holsbeeck alvast met Dendoncker­s makelaar Christophe Henrotay, die ook Tielemans begeleidt. Anderlecht wil met Dendoncker toewerken naar een transfer in juni 2018. Henrotay ziet dat zitten, maar de speler minder. “Henrotay is een goeie makelaar”, vervolgde Vanden Stock. “Maar zaakwaarne­mers moeten nu vechten om spelers als Dendoncker te behouden. Daarom moet de makelaar soms luisteren naar de grillen van de speler. De druk van het grote geld wordt stilaan onhoudbaar. Als je de inflatie van de spelerslon­en ziet... We kunnen niet blijven volgen. Kijk, als Dendoncker nu nog vertrekt, is er geen tijd om nog een vervanger te halen. Dan spelen managers de tijdsdruk tegen je uit en eisen ze het maximum. Anderlecht probeert zijn geld wel intelligen­t te beheren, maar er zijn limieten.”

Ondertusse­n haalt Dendoncker net als heel Anderlecht - niet meer het niveau van vorig jaar. Vanden Stock trok maandag nog naar de training. “Ik zie soms krampen bij de tegenstand­ers en ben boos omdat onze jongens het maximale niet geven. Ook voor Weiler is een remedie vinden niet zo simpel. Dendoncker naast de ploeg zetten ligt moeilijk als je hem wil houden. Ik hoop dat Teodorczyk, Dendoncker en de anderen zich zondag herpakken op AA Gent.” (jug)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium