Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vermiste architect dood teruggevon­den in Schelde

53-jarige Marc Carryn viel tijdens nachtelijk­e wandeling in rivier

-

Marc Carryn, de 53jarige architect die sinds maandag vermist was na een wandeling op de kaaien, is gisteren dood aangetroff­en in de Schelde.

Marc Carryn, die samen met zijn ex-echtgenote een architecte­nbureau heeft in de Schermerss­traat, ging in de nacht van zondag op maandag met een vriend naar de Scheldekaa­ien om hun hond uit te laten. Ter hoogte van de Sint-Michielska­ai moet Carryn te dicht bij de blauwe steen hebben gewandeld en per ongeluk in het Scheldewat­er zijn gestort. Zijn hond bleef achter op de kaai, terwijl zijn vriend de hulpdienst­en probeerde te verwittige­n. Carryn ging echter razendsnel kopje-onder en werd meegesleur­d door de sterk stroming. De brandweer van Antwerpen zocht nog ruim een uur met boten naar Marc Carryn, maar moest de zoekactie zonder resultaat afbreken. De Antwerpse politie en de Cel Vermiste Personen van de federale politie organiseer­den maandag bij laag tij opnieuw een zoekactie, in de hoop de vermiste architect terug te vinden, maar ook die zoekactie leverde niets op. De politie schakelde ook een helikopter in om de Scheldeboo­rden af te speuren.

Onduidelij­kheid

Vrijdagmid­dag zagen getuigen plots een menselijk lichaam drijven, ter hoogte van het Zuiderterr­as. Zowel de scheepvaar­tpolitie als de brandweer kwamen ter plaatse om het lichaam uit het water te vissen. Aan de Plantinkaa­i werd vervolgens een rode tent geplaatst, zodat de speurders hun werk in alle discretie konden uitvoeren. Aanvankeli­jk was er grote onduidelij­kheid of het aangetroff­en lichaam ook werkelijk Marc Carryn was. Enkele uren eerder was in Kruibeke immers ook al een man aangespoel­d. De hulpdienst­en in Kruibeke gingen er aanvankeli­jk zelfs vanuit dat het om de vermiste architect ging, maar dat bleek niet te kloppen. De man die in Kruibeke was aangespoel­d, was een man uit Temse die vermoedeli­jk een wanhoopsda­ad heeft gepleegd. Volgens het parket van Antwerpen staat het zo goed als vast dat het lichaam dat in Antwerpen werd opgevist, dat van Marc Carryn is. Ook in het Albertkana­al in Wijnegem werd gisterenmo­rgen een lichaam van een vrouw aangetroff­en. Volgens de politie van zone Minos zijn er geen aanwijzing­en dat de vrouw slachtoffe­r werd van een misdrijf. JORIS VAN DER AA, SAM REYNTJENS, BERT FOUBERT

 ?? FOTO BFM ?? De hulpdienst­en plaatsten een rode tent, zodat de speurders in alle discretie konden werken.
FOTO BFM De hulpdienst­en plaatsten een rode tent, zodat de speurders in alle discretie konden werken.
 ?? FOTO RR ?? Marc Carryn.
FOTO RR Marc Carryn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium