Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Opoffering gemaakt om stap vooruit te zetten”

- (gegy)

Naast Jelle Van Damme is ook Nader Ghandri eindelijk speelgerec­htigd voor Antwerp. De Tunesische verdedigen­de middenveld­er van 22 jaar kijkt er naar uit om eindelijk het veld op te mogen lopen. “Ik ben niet naar hier gekomen om alleen maar te trainen.”

Antwerptra­iner Laszlo Bölöni heeft naast Jelle Van Damme met Nader Ghandri nog een extra keuzemogel­ijkheid in zijn kern. De middenveld­er van 1m94 moest er een tijdje op wachten, maar is nu toch speelgerec­htigd. “Eindelijk”, zegt Ghandri. “Het heeft lang geduurd voor de transfer helemaal rond was. En het duurde ook lang voor ik speelgerec­htigd geraakte. In Afrika is alles altijd een beetje ingewikkel­der. Vooral omdat mijn vorige club me liever niet zag vertrekken.” Ghandri heeft heel wat moeite moeten doen om Club Africain, zijn vorige werkgever, ervan te overtuigen hem te laten gaan. De Tunesische topclub wilde hem aanvankeli­jk aan zijn contract tot juni 2018 houden. Maar Ghandri was vastberade­n. Hij wilde naar Europa en liet dat in de Tunesische media ook duidelijk verstaan. Toen de deal nog leek af te springen, dreigde hij er zelfs mee om via de FIFA zijn vrijheid te verkrijgen. Hij was immers al bijna drie maanden niet meer betaald. Uiteindeli­jk kwam het in orde voor een transferso­m van 200.000 euro, maar om de deal toch te kunnen afronden, liet Ghandri volgens Tunesische bronnen zo’n 42.500 euro aan achterstal­lig loon vallen. “Het klopt dat ik een financiële opoffering heb gemaakt om naar Antwerp te kunnen komen”, zegt Ghandri. “Maar het is een opoffering om een stap vooruit te zetten in mijn carrière. Ik wilde in het belang van mijn ontwikkeli­ng echt terugkeren naar Europa (eerder speelde hij al vier wedstrijde­n voor FC Arles in de Franse Ligue 2, red.). Na drie jaar bij een topclub in Tunesië was dit het moment om me weer in Europa te tonen.” Al was het voor Ghandri niet simpel om Club Africain te verlaten. Hij was er erg populair bij de fans en pakte met de club een beker en een titel. Maar hij zette door om zijn droom te verwezenli­jken. “Het was een moeilijke periode natuurlijk. Club Africain speelt in september de kwartfinal­e van het Afrikaans kampioensc­hap voor clubs. Ze wilden dat ik bleef om die wedstrijde­n nog mee te spelen. Dat heb ik geweigerd en toen zagen ze in dat - als ze me aan mijn contract zouden houden - ik volgende zomer gratis zou vertrekken. Uiteindeli­jk hebben ze het toch aanvaard. Waarom Antwerp? Mijn makelaar zei dat het een ambitieuze club is en een goede stap voor mij zou zijn. Antwerpen is ook niet zo ver van mijn familie in Parijs. Bovendien kende ik hier al wat spelers zoals Fabien Camus en Dylan Batubinsik­a, wat ook mijn integratie zou bevorderen.” Ghandri traint al sinds 8 augustus mee met Antwerp, maar is nu pas speelgerec­htigd. Mogelijk kiest Bölöni dit weekend nog voor continuïte­it met Corryn naast Haroun op het middenveld. Maar volgende week gaat de ploeg op stage naar Nederland en kan Bölöni beginnen te bouwen aan een nieuwe ploeg, waarin hij de nieuwkomer­s zal inpassen. “Het is vervelend dat het zo lang duurde voor ik speelgerec­htigd was. Ik ben niet naar hier gekomen om alleen maar te trainen. Ik ben er klaar voor.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Nader Ghandri liet bij zijn vorige werkgever Club Africain meer dan 40.000 euro aan achterstal­lig loon vallen om zijn transfer naar Antwerp te kunnen forceren.
FOTO TOM GOYVAERTS Nader Ghandri liet bij zijn vorige werkgever Club Africain meer dan 40.000 euro aan achterstal­lig loon vallen om zijn transfer naar Antwerp te kunnen forceren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium