Gazet van Antwerpen Stad en Rand

En daar is Logan Bailly

- FRANK BUYSE

Moeskroen blijft buitenshui­s punten pakken. Met dank aan Logan Bailly, die een strafschop redde van Kagé. Maar het is een verdiend punt. Pas na het uur kreeg KVK de bovenhand, maar toen kon het de kansen (alweer) niet afmaken. Al bij al een billijk gelijkspel na een heftig streekduel. Met Kaminski als anti-held en Bailly als held.

Kortrijk - Moeskroen, dat was in maart nog de Match van de Schande, de bezoekers redden er zich in bedenkelij­ke omstandigh­eden. Het leek al na vijf minuten rechtgezet, toen een schot van Stojanovic licht afweek en pardoes in de linkerhoek van Bailly landde (1-0). Daarmee scoort de Serviër nu al drie matchen op rij. De danig hertekende thuisploeg – achterin de (zwak) debuterend­e Makarenko en Kagelmache­r op de flanken en op het middenveld D’Haene in plaats van De Smet – leek op rozen te zitten. En meteen op schema, coach Anastasiou mikte op 7 à 8 punten in de eerste vijf matchen. Maar het stokte. Er is iets met het nieuwe Moeskroen. Meer kwaliteit vooral – naast Govea nu ook de stevige Christophe Diedhiou – en nu wel soms leuk en volwassen voetballen­d, met veel inzet. Niet meer het lelijke eendje dat de laatste twee jaar bang punten moest sprokkelen. Ook te merken aan de groeiende enthousias­te aanhang – al was het maar vijftien kilometer ver rijden, natuurlijk. En door die 9 op 12 kan de ploeg van Rednic bevrijd voetballen. Deed ze ook, ze nam de match gaandeweg stevig in handen. En in het laatste kwartier dwong ze ook wel kansen af: Kaminski redde knap een knal van Mohamed, kopstoten van Awoniyi en Bolingi gingen maar net naast… De thuisploeg had in de al bij al zwakke eerste helft op een paar schaarse uitbraken na, zonder veel doelgevaar, niet veel te zeggen. Dan ging ze na de rust toch beter voetballen, met meteen een kopbal van de duikelende Lepoint die maar net naast ging. Maar de bezoekers klommen wel snel weer in de match. En stelden gelijk: Amallah haalde van buiten de zestienmet­er uit en Kaminski liet het schot zomaar ontglippen in doel (1-1) - jammer voor zijn verder uitstekend­e match. Kortrijk antwoordde direct, maar Stojanovic besloot alleen voor doel de voorzet van Chevalier onbegrijpe­lijk naast. Beide teams gingen nu voluit hun kans, met kansen langs beide kanten. Maar Bolingi schoot onbesuisd over en Kagelmache­r kopte over. En ook een strafschop, ref Lardot had plots een duwfout gezien op Lepoint, kon Kortrijk niet helpen: Bailly redde de zwakke trap van de ingekomen Kagé. De thuisploeg drong het laatste kwartier nog wel stevig aan maar scoren zat er niet meer in. Dan toch 7 op 15 voor KVK dat na de interlandb­reak eerst naar Zulte Waregem moet en dan Anderlecht ontvangt. Moeskroen heeft zijn start in elk geval niet gemist.

?? FOTO PHOTO NEWS ?? Bailly houdt Kumordzi van een doelpunt.
FOTO PHOTO NEWS Bailly houdt Kumordzi van een doelpunt.