Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Met nieuwe energie aan start”

Tom Pelsmaeker­s en Yannick Lefèbvre laten teleurstel­lend EK achter zich

- (tevl)

In het Portugese Porto staan Tom Pelsmaeker­s en Yannick Lefèbvre voor de belangrijk­ste wedstrijd van hun seizoen: het wereldkamp­ioenschap in de 49er klasse van het zeilen. Na een teleurstel­lende diskwalifi­catie op het Europees kampioensc­hap in Duitsland, schatten ze hun kansen op de Portugese wateren nu positief in.

Begin augustus werden de bootsmaatj­es Tom Pelsmaeker­s en Yannick Lefèbvre gediskwali­ficeerd voor de finale van het Europees kampioensc­hap in het Duitse Kiel. Dat ze uit competitie werden genomen, kwam hard aan voor de twee zeilers. “Onze prestatie op het EK was beneden ons niveau”, blikt Pelsmaeker­s terug. “Na drie dagen zeilen belandden we bij de laatste twintig boten. Dan is het onmogelijk om nog terug te komen. Het EK was voor ons toen al voorbij. Dat was een grote teleurstel­ling. Bovendien blesseerde Yannick zich tijdens de race aan zijn rug. Gelukkig was het niet ernstig, maar we zijn wel even door een moeilijke periode gegaan. Na een weekje thuis herbronnen, hebben we die mindere prestatie achter ons gelaten. Nu staan we vol nieuwe energie aan de start van het WK.” Hoewel het deelnemers­veld op het wereldkamp­ioenschap, dat van 28 augustus tot en met 2 september wordt gezeild, niet veel verschilt van dat van het EK, is de wedstrijd van veel groter belang. “Voor Yannick en mezelf is het WK de belangrijk­ste wedstrijd van het seizoen. Het is dus aangewezen dat we met een positieve ingesteldh­eid aan de start verschijne­n. We verblijven ondertusse­n al een paar dagen in Porto om te wennen aan de omstandigh­eden in het water.”

“En die zijn hier best specifiek: weinig wind en vrij hoge golven. Het ziet ernaar uit dat het de rest van de week zo zal blijven. We zijn er helemaal klaar voor om hier in Porto een goede prestatie neer te zetten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium