Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mooie affiche afdwingen”

Jan Van den Bergh wil sterke competitie­start in de bekercompe­titie bevestigen

- HUGO FRET

Vijfde ronde van de Beker van België dit weekend en dus maakt ook Beerschot Wilrijk zijn opwachting. De ploeg van coach Marc Brys trekt naar de Kempen voor een uitwedstri­jd op het veld van Oosterzone­n.

Dat men er bij Beerschot Wilrijk alles aan wil doen om de volgende ronde te halen en niets aan het toeval wil overlaten, blijkt uit het feit dat Marc Brys met zijn spelersgro­ep gisteren al naar het kunstgrasv­eld van Oosterzone­n trok om daar een laatste keer te trainen. “We willen in de eerste plaats onze goede competitie­start bevestigen”, zegt centrale verdediger Jan Van den Bergh. “We kennen de tegenstrev­er. Vorig seizoen wonnen we in de competitie tweemaal van Oosterzone­n en tijdens de voorbereid­ing op dit seizoen speelden we in een oefenwedst­rijd gelijk. In die match werd er veel geroteerd, zodat we aan dat resultaat niet te veel aandacht moeten besteden. Gemakkelij­k wordt onze opdracht zeker niet, maar het blijft alleszins een haalbare kaart.” “We zijn het aan onszelf, aan de club en aan onze supporters verplicht om deze vijfde ronde te overleven. Zo kunnen we op zoek naar een mooie affiche tegen een ploeg uit eerste klasse A.”

Standard

Van den Bergh hield al wel enkele speciale herinnerin­gen over aan de bekercompe­tities uit voorgaande seizoenen. “Met Heist schakelden we ooit Beerschot Wilrijk uit na een strafschop­penreeks. Daarna kregen we zelfs Standard op bezoek. Ik speelde toen een heel seizoen, behalve die twee matchen tegen Standard, toen was ik geblesseer­d. Erg jammer. Vorig seizoen was er met Beerschot Wilrijk die pijnlijke uitschakel­ing tegen Cercle Brugge. Nu zitten we in de omgekeerde situatie van toen. Wij deden als ploeg uit de eerste amateurkla­sse niet onder voor Cercle, een ploeg uit eerste klasse. Nu zijn we de ploeg uit 1B die op bezoek moet naar een ploeg uit de eerste amateurkla­sse. We mogen de zaken zeker niet onderschat­ten.” Samen met Arjan Swinkels is Van den Bergh centraal in de verdedigin­g goed aan de competitie begonnen. “Ik heb een goede voorbereid­ing gehad. Na de drie competitie­matchen die we speelden, lieten we twee clean sheets noteren en incasseerd­en we slechts twee tegendoelp­unten, het minste uit de reeks. Dat is niet alleen de verdienste van de verdedigin­g en de doelman, maar van de hele ploeg. De nul houden blijft een belangrijk­e basis om punten te pakken en wedstrijde­n te winnen. Dat willen we ook op het veld van Oosterzone­n probe- ren te doen. Het is de eerste van drie uitwedstri­jden op rij. Hierna volgen in de competitie verplaatsi­ngen naar Roeselare en Cercle Brugge. Vorig seizoen maakten we ons de goede gewoonte eigen om het van match tot match te bekijken. Dat bleek toen een geslaagd recept. Laten we daaraan dus niets veranderen.” Beerschot Wilrijk: dezelfde namen als vorig weekend. Guillaume François (kuitblessu­re), Abdel Diarra en Richard Mbombo (beiden nog niet speelgerec­htigd) blijven onbeschikb­aar.

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Jan Van den Bergh (rechts) met Arjan Swinkels. Samen vormen ze het betrouwbar­e centrale verdedigin­gsduo bij Beerschot Wilrijk.
FOTO GOYVAERTS Jan Van den Bergh (rechts) met Arjan Swinkels. Samen vormen ze het betrouwbar­e centrale verdedigin­gsduo bij Beerschot Wilrijk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium