Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Tijd om daar komaf mee te maken”

Nijlenaar Tom Suetens kon nog nooit voor eigen volk winnen in Viersel

- (basp)

Viersel gaat een druk triatlonwe­ekend tegemoet. Op zaterdag is een sprinttria­tlon, jeugdtriat­lon en triotriatl­on. Op zondag volgt dan het PK kwarttriat­lon. Lokale favoriet Tom Suetens is de te kloppen man.

Net als de meeste andere triatleten is Suetens bezig aan een drukke augustusma­and. Op het BK halve in Eupen op 6 augustus werd hij zesde, op het BK kwart in Izegem op 15 augustus vierde en op de T3 in Deinze (sprint) vorige zondag finishte hij als derde. “Het BK in Izegem is wat tegengeval­len, omdat het BK halve triatlon nog in de benen zat. Maar in de T3 in Deinze was ik opnieuw op niveau. Dat geeft natuurlijk veel vertrouwen voor Viersel. Wie mijn voornaamst­e tegenstand­ers zullen worden? Ik verwacht mijn clubgenoot van KTT Adam Lambrechts, Ruben Geys en ook Thomas De Vleeschouw­er. Maar het deelnemers­veld lijkt dit jaar iets minder sterk dan anders.”

De 22-jarige Nijlenaar wist de triatlonkl­assieker nog geen enkele keer in zijn carrière te winnen en wil daar komaf mee maken. “Drie jaar terug werd ik wel een keer tweede achter Tim Brydenbach. Voor de rest heb ik er nog niet veel gepresteer­d. Daar zou ik graag eens veranderin­g in brengen.”

Met KTT op kop in T3

Na een sterke collectiev­e prestatie in de T3 van Deinze staat Suetens’ club KTT aan de leiding in het klassement van de T3 (de T3 is een klassement met de beste Belgische triatlonpl­oegen). “Er zijn nog twee manches te gaan en we staan nu twintig punten voor op de tweede ploeg”, weet Suetens. “Echt een verrassing vind ik onze koppositie niet. We wisten dat we in onze ploeg daarvoor de juiste mannen hadden. Als iedereen in orde is, dan doen we altijd vooraan mee. Het kan nog wel spannend worden. Op 9 september is er de manche in La Roche, op 24 september volgt in Lille de finale met een Team Relays. Daar zal het er nog om spannen. Er kan nog veel gebeuren.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium