Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Meeting of Styles “Berchem is hét graffitidi­strict”

60 internatio­nale artiesten spuiten kunst op muren Zomerfabri­ek

-

Het internatio­nale graffitife­stival Meeting of Styles doet dit weekend Antwerpen weer aan. Sinds gisteren zijn zestig kunstenaar­s aan de slag in de Uitbreidin­gstraat in Berchem.

Grafitti heeft een illegale bijklank. Maar het Meeting of Styles-festival bewijst dit jaar nog eens dat het een volwaardig­e kunstvorm is geworden. Voor Antwerpen kregen Lublin in Polen en Budapest in Hongarije een graffitibe­urt. De komende weken volgen Chicago en Yogyakarte in Indonesië. Het concept is simpel: internatio­nale artiesten worden uitgenodig­d om hun ding te doen en krijgen carte blanche. In Antwerpen krijgt een muur in de Uitbreidin­gstraat in Berchem een artistieke laag. Sinds 2013 is het de vaste stek voor het project. Liefst zestig kunstenaar­s zijn er sinds gisteren bezig de muur van de Zomerfabri­ek in te kleden en doen dat nog het hele weekend door. Tim Marschang, ook gekend als graffitiar­tiest ‘streetantw­erpenaar’ kijkt al uit naar het resultaat. “Elke kunstenaar krijgt zijn eigen stukje van de muur. Er gaan enkele fantastisc­he fotorealis­tische werken tussen zitten.” Hij is het district Berchem dankbaar voor de ruimte die ze krijgen. “Berchem is de graffitibu­urt van Antwerpen. Er is hier enorm veel te zien.” Marschang merkt op dat de kunstvorm steeds vaker positief in beeld komt. “Het is een verborgen wereld en blijft dat ook een beetje. Maar de modale Antwerpena­ar begint er het mooie van in te zien. Dat merk ik tijdens de rondleidin­gen die ik geef.” De stad zou street art nog meer moeten uitspelen als troef, vindt hij. “Ik weet dat bepaalde toeristen puur voor de street art naar Antwerpen komen. Mijn website met foto’s van de verschille­nde werken in de stad krijgt elke dag 20.000 bezoekers.” ANDREAS ROTTY

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Dit weekend zorgen zestig graffitiar­tiesten voor extra kleur in de Uitbreidin­gstraat in Berchem.
FOTO JAN VAN DER PERRE Dit weekend zorgen zestig graffitiar­tiesten voor extra kleur in de Uitbreidin­gstraat in Berchem.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium