Gazet van Antwerpen Stad en Rand

7 ONMISBARE EIGENSCHAP­PEN VOOR EEN JOB IN DE TOEKOMST

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Een aantal skills spelen nu al een grote rol op het werk, en die zullen in de toekomst alleen maar belangrijk­er worden. Als je je herkent in onderstaan­de eigenschap­pen, ligt die nieuwe job binnen handbereik.

- (dt/em) - Bron: Singularit­y Hub

1. KRITISCHE PROBLEEMOP­LOSSER

Denk je dat je baas alles weet? Fout gedacht. Moderne werkgevers zoeken mensen die goede vragen kunnen stellen, want dat is de basis van kritisch denken. En wie goede en kritische vragen kan stellen, is in staat om problemen op te lossen en het bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

2. EÉN VOOR ALLEN, ALLEN VOOR ÉÉN

Een goede samenwerki­ng tussen collega’s is belangrijk. In de toekomst wint het online samenwerke­n, met mensen wereldwijd, aan belang. En daardoor zal de rol als leider drastisch veranderen. Het draait dan niet langer om autoriteit, maar wel om invloed.

3. ECHTE DURFAL

Hou je van routine? Slecht nieuws! Door de impact van technologi­e is het enorm belangrijk om snel en efficiënt te reageren op onverwacht­e wendingen. Hou je dus niet langer vast aan je routine, maar durf eens iets anders proberen en leer snel schakelen.

4. NIET DENKEN, MAAR DOEN

Op de schoolbank­en leer je meestal je cursussen uit het hoofd en maak je een opdracht naar de verwachtin­gen van de docent. Initiatief nemen en nieuwe dingen proberen, hoort daar meestal niet bij. Heb je een goed idee dat je werk kan verbeteren? Durf dan naar je baas te stappen en je voorstel te verdedigen.

5. COMMUNICAT­IEWONDER

Als je iets wil veranderen op je werk moet je het natuurlijk ook goed kunnen verkopen. En daar loopt het tegenwoord­ig vaak fout. Goed kunnen argumenter­en, je informatie met passie overbrenge­n en kort en bondig je voorstel uitleggen, zijn eigenschap­pen die nog belangrijk­er zullen worden in de toekomst.

6. FEITEN CHECKEN

Twijfel je soms of een verhaal wel waar is? Dan ben je op de goede weg. In een wereld vol fake nieuws is het belangrijk om kritisch te zijn. Controleer vanwaar je informatie komt en dubbelchec­k het. Alleen zo ben je zeker dat je kunt vertrouwen op je informatie.

7. ALLESWETER

We houden vaak niet van te nieuwsgier­ige mensen. Moderne werkgevers juist wel. Nieuwsgier­igheid is immers een van de belangrijk­ste pijlers voor innovatie. Net zoals verbeeldin­gskracht. Wie niet out of the box durft denken, zal minder snel goede ideeën op tafel leggen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium