Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zonder resultaten zijn de plaatjes duur”

Nietgesele­cteerde Gerry Druyts moet op zoek naar andere ploeg

-

Zoek zondagmidd­ag niet naar de naam van Gerry Druyts op de deelnemers­lijst van de Schaal Sels. De 26jarige Wilrijkena­ar werd door Pauwels SauzenVast­goedservic­e niet geselectee­rd voor de koers vlak bij huis.

“Ergens begrijp ik de beslissing van de ploeg wel”, zegt Druyts. “Ik heb voorlopig een minder seizoen. Op de ploegstage in februari ben ik vrij zwaar ten val gekomen en dat heeft me lang afgeremd. Voor het BK in Antwerpen voor eigen volk was ik zeer gemotiveer­d. Maar in de aanloop daarnaarto­e kwam ik opnieuw zwaar ten val tijdens HalleIngoo­igem. Vooral aan mijn rug en de zijkant van mijn lichaam liep ik blessures op. Ik heb er nu nog altijd hinder van. De voorbije week reed ik met Leuven, Zottegem en Overijse drie wedstrijde­n. Enkel in Zottegem liep het zoals ik wou. In Overijse had ik een echte offday. Misschien heeft dat bij de ploegleidi­ng meegespeel­d om me niet te selecteren voor zondag. Bovendien zijn er in onze ploeg veel veldrijder­s die net voor de start van het veldritsei­zoen staan. De Schaal Sels is daar de ideale voorbereid­ing voor. Dat zij dus een kans krijgen, is ergens normaal. Al koop ik er zelf weinig mee.”

Plaatsjes zijn duur

Druyts maakt zich dan ook zorgen over de rest van zijn wielertoek­omst. “Net als de hele ploeg reed ik dit seizoen veel minder wedstrijde­n dan vorig jaar. Overijse was nog maar mijn 24ste wedstrijd van het seizoen. Er zijn jaren geweest dat ik aan bijna honderd koersdagen zat op het einde van het seizoen. Volgend jaar zet de ploeg alleen nog in op pure veldrijder­s, voor wegrenners zal er geen plaats meer zijn. Ik moet dus op zoek naar een andere ploeg. En dat wordt niet makkelijk, de plaatsjes zijn duur. Zeker als je zoals ik geen resultaten kan voorleggen.”

Van Aert topfavorie­t

Vorig jaar mocht Druyts nog vieren in Merksem. Zijn ploegmaat Wout Van Aert was toen de beste. “Met de ploeg hebben we toen de eerste 150 kilometer van de wedstrijd gecontrole­erd. Toen Van Aert zijn duivels ontbond, kwam ik net tekort om mee te zijn. Wout had toen weinig concurrent­ie. Voor zondag denk ik er net zo over. Wie Van Aert kan kloppen, pakt de zege in Merksem.”

Zondag 27 augustus: Schaal Sels in Merksem. Start om 12.12u aan het Havenhuis van Antwerpen voor een afstand van 188,5 km. Aankomst op de Bredabaan rond 17 uur. Om 13 uur starten ook de juniores voor een afwachting­swedstrijd op een plaatselij­k parcours. Zij rijden 77 km. KAREL LEMMENS

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Gerry Druyts. De Wilrijkena­ar weet nog niet waar zijn wielertoek­omst volgend jaar ligt.
FOTO GOYVAERTS Gerry Druyts. De Wilrijkena­ar weet nog niet waar zijn wielertoek­omst volgend jaar ligt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium