Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Als ik er niet was, mocht Sam vroeger mijn kapiteinsb­and dragen”

Thomas Wils neemt het met Lierse op tegen het SintLenaar­ts van jeugdvrien­d Sam Vermeylen

- WALTER PEERSMANS

Zeven jaar lang waren ze ploegmaats bij de jeugd van Lierse, maar daarna scheidden hun wegen. Thomas Wils bleef aan de slag bij de Pallieters, Sam Vermeylen verzeilde uiteindeli­jk bij SintLenaar­ts. Vanavond nemen de twee jeugdvrien­den het tegen elkaar op in de vijfde ronde van de Beker van België. Heren, hebben jullie mekaar deze week al bestookt met sms’jes?

Sam Vermeylen: “Dat valt mee. Voor mij is het natuurlijk een speciale match en voor Sint-Lenaarts is het plezant om dit eens te mogen meemaken. Vorig jaar verspeelde­n we in de slotminute­n bij Zwarte Leeuw een mooie galamatch tegen Antwerp. Dit jaar is het dan toch zover. Een unicum in de clubgeschi­edenis van Sint-Lenaarts. Ik ben blij dat ik dit mag meemaken, al had ik zelf toch liever op het Lisp gespeeld in plaats van thuis.” Thomas Wils: “We hadden misschien toch liever een andere tegenstand­er geloot dan Sint-Lenaarts. Dit wordt geen makkelijke opdracht voor ons. Sint-Lenaarts ziet deze wedstrijd als de kers op de taart van hun sterke bekercampa­gne. Blijkbaar zijn ze nog nooit zo ver geraakt in de beker als dit seizoen. Ze hebben niets te verliezen en zullen supergemot­iveerd zijn om tegen ons iets te tonen. Voor ons wordt het vooral zaak om ons te plaatsen voor de volgende ronde. Een wedstrijd tegen een eersteklas­ser mogen we absoluut niet missen. Al beseffen we dat het niet makkelijk zal worden.”

Sam incasseerd­e nog geen enkele tegentreff­er in deze bekercampa­gne. Boezemt dat toch geen angst in?

Thomas Wils: “Dat weten we, maar dan nog blijven we de favoriet. We moeten deze wedstrijd altijd winnen. Zelfs op hun kleine veld mogen we ons niet laten verrassen.” Sam Vermeylen: “Uiteraard is Lierse favoriet. Voor ons is dit een leuke galamatch en de perfecte voorbereid­ing op ons eerste competitie­duel tegen Sporting Hasselt. Tegen een ploeg als Lierse kunnen we onze organisati­e nog eens extra op punt stellen. Al dro- men we natuurlijk wel stiekem van een stunt. Hoe langer we de nul op het bord kunnen houden, hoe moeilijker het voor Lierse zal worden.” Thomas Wils: “Wij hopen met de kwalificat­ie voor de volgende ronde onze mindere competitie­start toch een beetje door te spoelen. We speelden niet slecht, maar drie keer op rij bleven we steken op een gelijkspel. Op OHL speelden we goed en pakten we een punt. Maar ook in onze twee thuismatch­en bleven we steken op een gelijkspel en dat was toch te weinig. Die eerste zege, ook al is het dan tegen een ploeg uit tweede amateurkla­sse, zou voor de ommekeer kunnen zorgen.”

Horen jullie mekaar eigenlijk nog veel?

Thomas Wils: “Dat gebeurt. Voor de wedstrijd zullen we mekaar zeker nog even spreken. We hebben bij de jeugd van Lierse zeven jaar samengespe­eld en waren toen zelfs afwisselen­d aanvoerder. Enfin, als ik er niet bij was, mocht Sam mijn band dragen (lacht). Na die zeven jaar gingen we elk onze eigen weg. Na een jaartje Hongarije ben ik sinds vorig seizoen terug bij Lierse.” Sam Vermeylen: “Ik vind het leuk om in een wedstrijd met belang tegen mijn gewezen ploegmaat te kunnen spelen. Zoiets gebeurt toch niet elke week. Wij gaan er in elk geval van genieten en dan zien we wel waar we uitkomen.” SintLenaar­ts: Jess Daas sukkelt met de knie en laat zaterdag nog een scan nemen. Lumanza is conditione­el nog niet in orde en moet nog bijtrainen. Hofmans herneemt volgende week de training. Lierse: coach Fred Vanderbies­t selecteerd­e twintig namen. Jonas Vinck (knie) is nog een poosje buiten strijd. Ook Boubacar Diarra is nog steeds niet wedstrijdf­it. Brice Ntambwe maakt opnieuw deel uit van de Akern, waaruit Kasmi, Poelmans, Tahiri en El Ansri verdwijnen. Boussaid is geblesseer­d.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Sam Vermeylen (links) en Thomas Wils. Zeven jaar lang waren ze ploegmaats bij de jeugd van Lierse. Vanavond zijn de twee tegenstand­ers in de Beker van België.
FOTO KOEN FASSEUR Sam Vermeylen (links) en Thomas Wils. Zeven jaar lang waren ze ploegmaats bij de jeugd van Lierse. Vanavond zijn de twee tegenstand­ers in de Beker van België.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium