Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Vervanger voor MuñozHerre­ra komt er zeker”

Urbain Spaenhoven panikeert niet na uitblijven nieuwe spits

- (pni)

Rupel Boom trekt vanavond in de vijfde ronde van de Beker van België naar Wervik. Winst betekent dat de Steenbakke­rs in de volgende ronde tegen een eersteklas­ser mogen spelen en dus staat iedereen op scherp.

“Met Spaenhoven, Van Den Driessche, Cobos en Mertens miste ik vorige week vier basisspele­rs”, zegt coach Urbain Spaenhoven. “En dus kregen enkele jonge jongens hun kans. Ze hebben het heel goed gedaan. Van Hoof was heel sterk op de rechterfla­nk, Verdyck liet een uur lang mooie dingen zien op de linkerkant. En Doncos viel uitstekend in. Hij zorgde voor het bevrijdend­e tweede doelpunt. Ook Tom Goovaerts liet zien wat hij in zijn mars heeft. Dat is goed om weten. Rupel Boom heeft niet het budget om twintig grote namen onder contract te leggen. Wij moeten mikken op veertien à vijftien spelers die al iets bewezen hebben en dan verder aanvullen met jong talent.”

Stilaan loopt ook de transferpe­riode ten einde. Voorlopig is er nog altijd geen vervanger voor Antonio Muñoz-Herrera, maar coach Spaenhoven panikeert nog niet. “Dat komt wel in orde. Al is het allemaal niet zo evident. We kunnen geen pak geld op tafel gooien en iedereen zoekt naar een scorende spits. De komende week zal er bij veel ploegen nog een en ander gebeuren. Intussen moet deze groep de klus klaren in Wervik. Ze spelen dan wel een reeks lager, ik onderschat hen niet. Als dat geen goeie ploeg was, waren ze nooit zo ver geraakt.” Rupel Boom: Lodders(enkel) en Spaenhoven(longontste­king) ontbreken. Van Den Driessche is terug na schorsing.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium