Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Buurthuis Laundry Day vindt onderdak bij Antwerp Bowling

Doorlaatbe­wijs en inkomticke­t op te halen door wijkbewone­rs

- REBECCA VAN REMOORTERE

Aanstaande zaterdag is festival Laundry Day op Linkeroeve­r toe aan de twintigste editie. De buurtbewon­ers rond de Middenvijv­er kunnen deze week al een doorlaatbe­wijs voor de wagen ophalen bij Antwerp Bowling.

Tijdens Laundry Day worden de omliggende straten en de Blancefloe­rlaan in de richting van Zwijndrech­t afgesloten. Buurtbewon­ers mogen nog wel met de wagen passeren, maar daarvoor hebben ze een doorlaatbe­wijs nodig. Zoals ieder jaar worden die bewijzen uitgedeeld in het buurthuis van het festival. Vorige zomer lag dat buurthuis vlak aan de ingang van het festival in de Blancefloe­rlaan, wat volgens de organisati­e geen ideale locatie was. “Nu ligt ons buurthuis deze week in het gebouw van Antwerp Bowling”, zegt Matthias De Caluwe van het Laundy Day Buurthuis.

Vorig jaar werd de volledige Blancefloe­rlaan in twee richtingen afgesloten tijdens het festival als gevolg van de aanslag in Nice. Filip Meeus, uitbater van Antwerp Bowling, was toen niet te spreken over die maatregel, omdat zijn klanten onmogelijk de zaak konden bereiken.

“De organisati­e en de handelaars hebben samen rond de tafel gezeten om te bekijken wat we voor elkaar konden betekenen en of we beter konden samenwerke­n. Daarmee is een win-winsitugra­ag atie uit de bus gekomen”, aldus Meeus.

“Nu wordt het buurthuis dus bij ons ondergebra­cht. Buurtbewon­ers krijgen voor het afhalen van hun bewijs niet alleen twee toegangsti­ckets voor het festival mee, ze hebben ook recht op een gratis spelletje bowling. Dat de buurtbewon­ers tot hier komen is mooi meegenomen. Zo krijgen we veel positieve reacties van mensen die hier niet eerder geweest waren en hier in de toekomst

komen spelen.”

Angstaanva­llen

“Ook voor de buurtbewon­ers zelf is dit een betere oplossing, zegt De Caluwe. “Als het regent, kunnen ze hier overdekt aanschuive­n. Er is voldoende parkeerpla­ats voor de deur en Antwerp Bowling ligt verder weg van de drukke Blancefloe­rlaan, waar het eerst toch minder veilig aanschuive­n was om je doorlaatbe­wijs op te halen.”

Voor het eerst is het buurthuis van Laundry Day ook op de festivalda­g zelf geopend. “Buurtbewon­ers die er niet geraken in de loop van de week of hun doorlaatbe­wijs vergaten af te halen, kunnen dat eventueel zaterdag ook nog doen van 10 tot 16u. Tijdens weekdagen is het buurthuis open van 16 tot 20u en op woensdag van 10 tot 17u.”

Ook schepen van Ruimtelijk­e Ordening Rob Van de Velde (N-VA) kwam gisteren een kijkje nemen in het buurthuis. “De eerste angstaanva­llen van de buurt over de komt van een festival op Linkeroeve­r zijn verleden tijd. Met goede afspraken en een correcte aanpak van de organisati­e, werd een goede verstandho­uding met de buurt en de verschille­nde handelaars uit de wijk opgebouwd. De omwonenden zijn duidelijk goed geïnformee­rd en vinden hun weg nu vlotter naar het buurthuis.”

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Filip Meeus van Antwerp Bowling (links), schepen Rob Van de Velde (NVA) en Matthias De Caluwe (rechts) van Laundry Day Buurthuis. “Door een correcte organisati­e werd een goede verstandho­uding met de wijk opgebouwd.”
FOTO JAN VAN DER PERRE Filip Meeus van Antwerp Bowling (links), schepen Rob Van de Velde (NVA) en Matthias De Caluwe (rechts) van Laundry Day Buurthuis. “Door een correcte organisati­e werd een goede verstandho­uding met de wijk opgebouwd.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium