Gazet van Antwerpen Stad en Rand

JUPILER PRO LEAGUE Club Brugge aast op Cobbaut

...maar KV Mechelen wil zijn 19jarig talent niet in ruil betrekken met Perbet

-

KV Mechelen gaat nog altijd voor Jérémy Perbet. Maar het voorstel van Club Brugge om in ruil Elias Cobbaut te krijgen, wimpelde het wel af. Het 19jarige talent blijft tot nader order op post.

Malinwa probeert nog altijd Jérémy Perbet te huren van Club Brugge. Het kan het torinstinc­t van de 32-jarige Franse spits goed gebruiken, om ook matchen te beslissen waarin het bij KV wat minder draait. Perbet, tweevoudig topschutte­r in België, bezit de gave om vanuit het niets een goal te maken. Hij moet uiteraard bediend worden. Maar bij Bergen kreeg hij destijds al assists van Tim Matthys, en met Croizet, Rits, Schoofs en straks ook Kolovos zijn er voldoende spelers die hem in stelling kunnen brengen. Perbet zelf, die in Brugge op een zijspoor zit, ziet een transfer naar Mechelen wel zitten. Van alle clubs die de voorbije weken gepasseerd zijn, zoals ook Kortrijk en Waasland-Beveren, spreekt Malinwa hem het meest aan. Maar beide clubs bekijken nog altijd of het financiële plaatje haalbaar is, een doorbraak is er nog niet. Ze zullen allebei wat

water bij de wijn moeten doen, misschien kan blauw-zwart nog een deel van zijn salaris blijven betalen.

Club Brugge probeerde intussen ook nog iets anders. Het heeft namelijk interesse in Elias Cobbaut, de 19-jarige linksback van KV Mechelen. En het stelde KV dan ook een ruildeal voor, waarbij het Perbet (op huurbasis) plus geld zou geven in ruil voor Cobbaut. Bij KV werd dat voorstel snel afgeslagen. Cobbaut, die nog vier jaar onder contract ligt, is de enige linksback in de selectie en kan gezien zijn talent ook later nog voor veel geld worden verkocht. Hij is jong, polyvalent - want kan ook centraal uit de voeten - en is niet voor niks aan de slag met de Belgische beloften.

Rherras links?

KV wil dus gewoon voor Perbet gaan, zonder daarbij Cobbaut kwijt te geraken, want in dat geval zit KV weer met een gat op links. Je kan eventueel dan opteren om rechtsback Rherras die het voorlopig moeilijk heeft - op links te zetten, waar hij in het verleden al speelde. Maar ideaal is dat niet. Sowieso bekijkt KV wel nog of het een extra rechtsback moet halen. Paulussen keert vooralsnog niet terug bij de A-kern.

De vraag is wel: wat als Club Brugge toch doordrukt voor Cobbaut en dat dossier loskoppelt van Perbet? Het haalde deze zomer ook al Jordi Vanlerberg­he (21) weg in Mechelen en je weet nooit wat de laatste dagen van zo’n mercato brengen. Straks weer een jeugdprodu­ct van KV ribbedebie? In principe niet, maar je kan niets helemaal uitsluiten. Zeker omdat ze ook bij AA Gent nog talentvoll­e jonge Belgen zoeken. DAVID VAN DEN BROECK

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium