Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Eén website voor alle Antwerpse evenemente­n

Zussen bundelen op findout.be alles wat er te beleven valt in ’t Stad

- CHRISTOF WILLOCX www.findout.be

De zussen Iris (23) en Maya (27) Geudens geven op de gratis website findout.be een overzicht van alle evenemente­n die in Antwerpen plaatsvind­en. “Elk evenement dat op Uit in Vlaanderen of Facebook staat, komt automatisc­h op onze site”, zegt het duo.

De Antwerpse zusjes hebben dit voorjaar hun job opgegeven om de website op punt te stellen. Maya was aan de slag als psychologe, Iris deed verschille­nde jobs in de horeca en werkte als verkoopste­r.

“Maar een investeerd­er heeft 50.000 euro in onze start-up gepompt”, vertelt Maya. “Daardoor hebben we de vrijheid om findout.be verder uit te bouwen. De website staat sinds kort online. In onze eerste week hadden we al 1.200 unieke bezoekers.”

Iris en Maya hebben de website opgericht omdat ze zelf geen goede webstek vonden die de evenemente­n in de stad duidelijk weergaf. “Uit een onderzoek dat we zelf bij 1.200 mensen hebben laten uitvoeren, bleek dat één derde van de respondent­en de bestaande agenda’s op het internet te onoverzich­telijk vindt”, zegt Maya.

“Op findout.be sommen we alle evenemente­n op die in Antwerpen plaatsvind­en. Alle evenemente­n in Antwerpen en Borgerhout die op Facebook worden gepost of op de website Uit in Vlaanderen staan, komen automatisc­h op onze site terecht. We werken daarvoor samen met het informatic­abedrijf Lemon Companies.”

Ook voor kinderen

Voor de komende maand staan er al zo’n 3.500 evenemente­n op de website aangekondi­gd. “We geven telkens een foto, een beschrijvi­ng van het evenement, de locatie, het aanvangs- en eventuele einduur en de prijs mee”, zegt Iris. “Op onze website staat bij elk betalend evenement ook een link waarop je tickets kan kopen.”

“Bezoekers kunnen specifieke zoekopdrac­hten ingeven. Ze kunnen bijvoorbee­ld in één klap alle gratis evenemente­n op hun scherm tevoorschi­jn toveren, of alle evenemente­n voor kinderen. Je kan ook een zoekwoord, zoals ‘jazz’ ingeven. Dan krijg je alle jazzconcer­ten, maar ook alle theaterstu­kken of tentoonste­llingen die met dat muziekgenr­e te maken hebben.”

Gratis

Hoe willen Iris en Maya hier blijvend geld mee verdienen? “Door advertenti­es te verkopen aan organisato­ren van evenemente­n”, zegt Maya. “Die advertenti­es krijgen dan extra zichtbaarh­eid op onze website. Organisato­ren kunnen ook gericht adverteren. Wie op onze website vaak naar evenemente­n voor kinderen zoekt, zal misschien wel extra geïnteress­eerd zijn in advertenti­es van zulke evenemente­n. Voor de bezoeker blijft onze website gratis. En hij krijgt altijd alle evenemente­n te zien, of de organisato­r daar nu voor betaald heeft of niet.”

De zussen hebben in de voorbije weken zoveel werk in hun website gestoken, dat ze zelfs hun tickets voor Pukkelpop hebben moeten doorverkop­en.

“Wij gaan graag uit, maar door het vele werk aan dit platform staat ons eigen uitgaansle­ven nu op een lager pitje.”

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Iris (links) en Maya Geudens verzamelen alle evenemente­n in de stad op de website Findout.be. “Door het vele werk staat ons eigen uitgaansle­ven wel op een laag pitje”, geven ze toe.
FOTO JORIS HERREGODS Iris (links) en Maya Geudens verzamelen alle evenemente­n in de stad op de website Findout.be. “Door het vele werk staat ons eigen uitgaansle­ven wel op een laag pitje”, geven ze toe.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium