Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Clint Eastwood (heel even) in Antwerpen

Opnames op Thalys die twee keer Centraal passeert

- (mf)

Weinig Antwerpena­ren zullen hem gespot hebben, maar regisseur Clint Eastwood was maandag heel even in Antwerpen terwijl hij op de Thalys zat om zijn nieuwe film

15:17 to Paris op te nemen.

Twee keer twee minuten, langer was het niet, maar Clint Eastwood heeft dan toch even stilgestaa­n op het station van Antwerpen Centraal. Om half tien vanmorgen reed een speciaal afgehuurde Thalys richting Amsterdam, om half vier reed de hogesnelhe­idstrein terug naar Parijs.

“Vorige week hadden we bericht gekregen dat er filmopname­s zouden zijn deze week”, vertelt een conducteur die anoniem wil blijven. “Blijkbaar zijn alle reizigers die die trein geboekt hadden gecontacte­erd om hun reis te vervroegen of te verlaten. Dan weet je al dat het een grote productie moet zijn. Vanmorgen heeft een collega Clint Eastwood herkend.”

De 86-jarige oud-acteur regisseert een film over de verijdelde aanslagen op de Thalys in 2015. Twee Amerikaans­e soldaten en een student – Spencer Stone, Alek Skarlatos en Anthony Sadler – hoorden iemand een wapen laden in het toilet en konden de man overmeeste­ren. Daardoor werd meer dan waarschijn­lijk een bloedbad vermeden. De helden spelen overigens zichzelf in de film.

Rijtuig 11

Zowel bij de NMBS als bij Thalys mag niemand commentaar geven op de filmopname­s. Volgens een conducteur zat Clint Eastwood maandagoch­tend in rijtuig 11. ’s Middags werd hij niet gesignalee­rd tijdens de korte tussenstop in Antwerpen.

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? Gewone reizigers moesten een andere trein nemen.
FOTO DIRK KERSTENS Gewone reizigers moesten een andere trein nemen.
 ??  ?? Clint Eastwood eerder deze maand in Parijs.
Clint Eastwood eerder deze maand in Parijs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium