Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Moeilijke situatie rond Radja”

- (lvdw)

Eerst wenste Radja Nainggolan af te haken bij de Duivels. Intussen zaaide hij met een tweet twijfel dat hij nog niets heeft beslist. Bondscoach Roberto Martinez voelt er zich ongemakkel­ijk bij.

“Ik weet dat de situatie rond Radja voor niemand makkelijk is”, aldus Martinez. “Maar ik moet als verantwoor­delijke coach een team bouwen. Daarbij gaat de focus naar de spelers die we hier hebben. Nainggolan is een uitstekend­e voetballer. Maar hij heeft het zelf in de hand.”

De Rode Duivels steunen zo goed als unaniem de 29-jarige middenveld­er van AS Roma. Martinez erkent dat hij goed in de groep ligt. “Natuurlijk telt ook hetgeen er rondom gebeurt, maar de uiteindeli­jke antwoorden liggen op het voetbalvel­d. De beslissing­en worden genomen op het veld. Ik probeer nu informatie te verzamelen voor het samenstell­en van mijn kern. Het gaat dan om relaties op het veld, het creëren van een winnaarsme­ntaliteit.”

Door Nainggolan niet te selecteren omdat hij niet genoeg gefocust was en eens een minuut te laat kwam op een tactische bespreking, geeft de bondscoach ook een signaal naar de andere spelers. “Het is geen signaal. We moeten gewoon beter worden. Niemand krijgt een selectie cadeau. Als ik al een breder signaal wilde geven, dan is het wel dat je een selectie moet verdienen. Daarom werken we ook met

zoveel spelers.” Ibiza Tot slot heb je nog die vreemde

situatie toen Nainggolan en Martinez elkaar zagen tijdens hun vakantie op Ibiza. Ze zouden mekaar niet gegroet hebben. “Ik heb Radja inderdaad op Ibiza gezien, maar we hebben wel gesproken, hoor.”

Jan Vertonghen “Radja heeft een superkarak­ter, is sociaal met iedereen en ook nog eens een uitstekend­e speler.” Kevin De Bruyne “Radja speelt al jaren op hoog niveau bij Roma. Puur op basis van zijn kwaliteite­n hoort hij erbij.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium