Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hoe lang houden ze dit vol?”

Analisten Eddy Snelders en Eric Van Meir zijn niet verwonderd over 10 op 15 en vierde plek maar...

-

Antwerp ging zondagavon­d na een zinderende slotfase tegen Oostende nog met de drie punten aan de haal. De derde uitzege op rij voor de Great Old, dat dankzij een puike tien op vijftien op de vierde plaats staat. “Eerlijk, dit hadden we nooit verwacht”, geven analisten Eddy Snelders en Eric Van Meir toe.

Antwerp doet het uitstekend, heren.

b

Snelders: “Dit had niemand verwacht, hé. Elk punt is een gewonnen punt voor Bölöni.”

Van Meir: “Die tien op vijftien heeft ook mij wel verbaasd, zeker omdat Bölöni pas in oktober of november echt wil pieken. Dit zijn al tien gouden punten die niemand kan afpakken. En dan moet je weten dat Antwerp nog niet compleet is. Al is de komst van Van Damme wel een schot in de roos natuurlijk. Jelle is een echte voltreffer, dé leider die je moet hebben.”

Snelders: “Van Damme is inderdaad een zekerheid. Maar verder toch ook maar best nog een middenveld­er en twee verdediger­s erbij halen.”

Gisteren arriveerde­n twee nieuwe

b spitsen op de Bosuil. Een noodzaak, want Oulare is nog even geblesseer­d. Daardoor moest Jaadi in Oostende diep in de spits spelen...

Snelders: “Met Oulare is het allemaal toch wat meer statisch, maar niemand zal het Antwerp kwalijk nemen dat de ploeg ook thuis voor de omschakeli­ng zal blijven kiezen. Antwerp heeft ook al wat meeval gehad, maar het speelt best wel attractief voetbal hoor, met veel drang naar voren. Haroun en Hairemans zijn jongens die veel lopen. En ook de anderen, zoals Jaadi of Limbombe, infiltrere­n goed.”

Van Meir: “Bölöni heeft zijn speelstijl noodgedwon­gen moeten aanpassen, maar Jaadi cijferde zich weer goed weg in dienst van de ploeg. Ik zou nu nog voor Ganvoula gaan, dat lijkt me de meest interessan­te piste. Al is Perbet beter in de zestien meter. Antwerp zal zeker nog volk willen zien komen, maar alleen jongens die al een voorbereid­ing achter de rug hebben.”

Laszlo Bölöni werd door Luciano

b D’Onofrio gehaald om er iets van te maken bij Antwerp. Hij is alleszins op de goede weg.

Van Meir: “Laszlo heeft veel ervaring. Bovendien doet hij nooit euforisch. Hij weet ook wel dat de lastige maanden er nog aan zitten te komen. En dat de competitie geen vijf, maar dertig weken duurt.”

Snelders: “Van Leicester City dacht ook iedereen dat het maar een momentopna­me was, maar het werd wel kampioen in de Premier League (twee seizoenen geleden, red.). Waar ik niets mee wil zeggen hoor.” (lacht)

Op verplaatsi­ng pakte Antwerp het

b maximum. Als promovendu­s gaan winnen in Gent, Mechelen én Oostende: niet slecht voor een ploeg in volle opbouw.

Van Meir: “Ach, Bölöni had de organisati­e al snel op orde. En met Arslanagic en Batubinsik­a heeft hij achteraan een complement­air duo. Oké, tegen Oostende slikte Antwerp te veel goals, maar toch stond de ploeg er. Als je ziet hoe goed de omschakeli­ng weer was, dan besef je dat dit Antwerp de tegenstand goed weet te bespelen. Bölöni wist dat ploegen als Gent of Oostende veel ruimte zouden laten. Daar heeft Antwerp telkens van geprofitee­rd.”

Mag Antwerp dit seizoen dromen van

b Playoff 1?

Van Meir: “Ik zie Antwerp toch vooral als een kandidaat voor de rechterkol­om. Net als Moeskroen, STVV of Kortrijk, ploegen die het nu ook goed doen. Want vergeet niet: thuis is Antwerp toch meer verplicht om het spel zelf te maken. Tegen Genk zag je dat de individuel­e foutjes werden afgestraft. Daarom is het goed dat ze in Deurne nu al aan tien punten zitten.”

Snelders: “Tien punten gestoeld op enthousias­me, fysieke paraatheid en het collectiev­e. Ze sluiten telkens mooi de rangen en iedereen legt veel meters af. De vraag is: hou je dat nog lang vol? Vanaf oktober komen de zware maanden eraan, velen komen uit tweede klasse en anderen waren afgeservee­rd in eerste. Het is echt nog te vroeg om Arslanagic, Bolat of Jaadi nu al succesaank­open te noemen. Toen ik Bolat na de opener tegen Anderlecht hoorde zeggen dat hij zijn revanche beet had... Het zal zijn vertrouwen wel hebben opgekrikt, maar voor zo’n uitspraken is het veel te vroeg. Nu alles vlekkeloos verloopt, is er geen probleem op de Bosuil. Maar blijft iemand als Jaadi een gezellige jongen als hij straks minder zal spelen? Bij KV Mechelen moest hij weg om die reden, hé. Ook Corryn blijft voor mij een vraagteken.”

b Veel nieuwkomer­s op de Bosuil, maar ondertusse­n zijn er ook heel wat spelers vertrokken. Blijft er straks nog iemand over van de ploeg die de promotie heeft afgedwonge­n?

Van Meir: “Haroun werd aangekocht voor eerste klasse, dus die zal wel blijven. Ook Dequevy heeft toch al wat ervaring in eerste klasse. Verder hoop ik dat ook Hairemans, die toch een speciale linker heeft, mag blijven. Al zit Vargas er nog aan te komen.” STIJN DRUANT

Eddy Snelders (analist) ‘‘Van Leicester dacht ook iedereen dat het maar een momentopna­me was, maar het werd wel kampioen in de Premier League.’’ Eric Van Meir (analist) ‘‘Voor Antwerp zijn dit tien gouden punten, want het blijft toch vooral een kandidaat voor de rechterkol­om.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium