Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik dacht echt dat het voorbij was met die knie”

Valverde kan weer vooruitbli­kken na horrorcras­h

-

Bijna twee maanden na zijn horrorval in de openingsti­jdrit van de Tour de France fietste Alejandro Valverde (37) gisteren op de eerste rustdag van de Vuelta weer tussen zijn Movistarpl­oegmaats. “Ik was bang dat het voorbij was met die knieschijf.”

Niet dat Valverde alweer rondhuppel­t

b na zijn vreselijke val begin juli in Düsseldorf. Met de linkerknie en -enkel stevig ingepakt deed hij gisteren in Elche een coffeeride met de Vueltarenn­ers van zijn werkgever Movistar. “Ik had de dinsdageta­ppe (vandaag van Caravaca naar El Pozo Alimentaci­on, red.) hier graag gewonnen, maar de dingen zijn wat ze zijn”, zegt de Spanjaard. “Soms loopt alles op wieltjes, zoals in het voorjaar. En soms is het ineens voorbij. Natuurlijk is het zonde, want zowel de Tour als de Vuelta paste dit jaar bijna perfect bij mijn profiel.”

“Ik wist meteen dat het heel ernstig was toen ik mijn linkerknie zag na die zware botsing met de nadar. Ik was aan een goede tijdrit bezig en reed op de limiet, dat besefte ik. Wist ik veel dat daar al een motor was onderuitge­gaan en olie verloren had.”

Valverde geeft toe dat hij een moeilijke periode achter de rug heeft. “De eerste maand was ik vooral bang dat het voorbij was met die knieschijf. Daarna ben ik beginnen te werken. Elke dag vanaf 9.00 bij de kine, daarna verzorging, dan in het zwembad en daarna nog andere oefeningen. Zodra ik met die knie een hoek van 90 graden kon vormen, ben ik op de fiets gewipt.”

“Natuurlijk ben ik nog niet honderd procent gerevalide­erd. Ik heb nog altijd een heel raar gevoel in de voet, maar ik voel me goed en ik hoop echt dat ik opnieuw mijn oude niveau haal.” Valverde hoopt dat hij in de tweede helft van oktober alsnog kan starten in de GreeTour of Guangxi, de nieuwe Chinese WorldTour-ronde die het sluitstuk van het seizoen is. “Dat is alvast het doel.”

Blij met komst Landa

Het meubelstuk van Movistar vertelde dat hij blij is met de komst van Mikel Landa. “Leuk nieuws voor Nairo (Quintana, red.) en mij. De kalender zit zodanig vol dat er genoeg ruimte is voor elk kopstuk om zijn ding te doen.” (hc)

 ??  ?? FOTO EPA Valverde met ingepakte knie, gisteren bij de ploeg op de rustdag in de Vuelta.
FOTO EPA Valverde met ingepakte knie, gisteren bij de ploeg op de rustdag in de Vuelta.
 ??  ?? Na zijn val in de Tour.
FOTO AP
Na zijn val in de Tour. FOTO AP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium