Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Geen topaffiche en ook geen makkelijke opgave”

Gemengde gevoelens bij Beerschot Wilrijk en Marc Brys na loting tegen Lokeren

-

Geen makkelijke opdracht voor Beerschot Wilrijk in de zestiende finales van de Beker van België. Na de kwalificat­ie op Oosterzone­n werden de Kielenaars gisteren gekoppeld aan Lokeren. Op 20 september gaat paarswit op bezoek in Daknam.

Geen topaffiche en ook geen makkelijke opdracht. Bij Beerschot Wilrijk waren ze gisteren toch niet meteen laaiend enthousias­t met de loting tegen Lokeren.

“We hadden vooral gehoopt om thuis te mogen spelen op ons eigen Kiel”, sprak coach Marc Brys. “De bekercompe­titie is altijd aanlokkeli­jk, zeker met de eersteklas­sers die nu hun intrede maakten. Financieel kan je als club extra zaken doen en sportief is het een goede waardemete­r. Met Lokeren krijgen we een sterke tegenstand­er voorgescho­teld. Je kunt een haalbare ploeg loten of een topaffiche krijgen. Met Lokeren zitten we daar een beetje tussenin. Het wordt alleszins een moeilijke kaap om te nemen, maar het blijft bekervoetb­al. Alles is mogelijk. De competitie blijft uiteraard primeren, al kan die match tegen Lokeren een mooi waardemete­r zijn. Het wordt een uitdaging om ons met een ploeg als Lokeren te meten. We zullen meteen te weten komen hoeveel boterhamme­n we nog moeten eten om succesvol te zijn tegen een eersteklas­ser.”

De Jonghe drie maanden out

De grootste domper voor de Kielenaars kwam gisteren uit het dokterskab­inet.

Jimmy De Jonghe, die zaterdag tijdens de tweede helft tegen Oosterzone­n geblesseer­d het veld moest verlaten, blijkt een zware knieblessu­re te hebben opgelopen. Verder onderzoek wees uit dat de mediale band van de linkerknie is losgekomen en dat een operatie noodzakeli­jk is . Vrijdag gaat De Jonghe al onder het mes, de linksachte­r zou een drietal maanden buiten strijd zijn.

“Dat is alleszins een zware domper”, zegt Brys. “Het kon natuurlijk nog erger, maar gelukkig is het geen kruisbandl­etsel. Dan had Jimmy zes maanden langs de kant blijven en was zijn seizoen al zo goed als voorbij. Maar dan nog, het blijft een zware blessure. Bovendien gaat het ook om zijn linkerknie, als linksvoeti­ge is dat toch extra jammer. Bij iedere bal die hij trapt met de binnenkant van de voet, zal hij nog lang hinder blijven voelen. We kunnen alleen maar hopen dat Jimmy goed revalideer­t en dat we hem zo snel mogelijk kunnen recuperere­n.”

HUGO FRET

 ??  ?? FOTO SMB Jimmy De Jonghe wordt in Oosterzone­n van het veld gedragen. De linksachte­r van Beerschot Wilrijk staat met een knieblessu­re drie maanden aan de kant.
FOTO SMB Jimmy De Jonghe wordt in Oosterzone­n van het veld gedragen. De linksachte­r van Beerschot Wilrijk staat met een knieblessu­re drie maanden aan de kant.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium