Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Waarom niet voor vier op een rij gaan?”

Lierse is uiterst tevreden met bekerduel tegen Antwerp op de Bosuil

- (kugu)

Lierse werd bij de loting van de zestiende finales in de Beker van België op zijn wenken bediend. De Pallieters werden aan Antwerp gekoppeld, goed voor een hete avond op de Bosuil.

Liersemana­ger Roel Rymen liet het zich gisteren in deze krant nog ontvallen. De perfecte bekerlotin­g: Antwerp. En ziedaar. Geen vierentwin­tig uur later kreeg Rymen compleet zijn zin. De Pallieters kwamen samen met de Great Old uit de trommel en daar is iedereen opgetogen over.

“Ik blijf erbij dat Antwerp de perfecte loting is voor ons”, aldus Roel Rymen. “En dan bedoel ik dat in de eerste plaats uiteraard op extra sportief vlak. Het is een confrontat­ie die de fans aanspreekt en een massa volk op de been zal brengen. Bovendien hebben we ook sportief goede herinnerin­gen aan Antwerp. De voorbije drie afspraken konden we er telkens winnen. Waarom zouden we niet proberen voor vier op een rij te gaan?”

Ook binnen de spelersgro­ep kon Antwerp op bijstand rekenen. Zo liet Ludovic Buysens zich zaterdag ontvallen liever niet tegen een modale topklasser aan de bak te moeten.

“Liever ineens een grote affiche”, aldus Buysens. “Die is er nu met Antwerp toch gekomen. De voorbije jaren stonden die onderonsje­s garant als geladen duel en dat zal nu niet anders zijn. Met voor ons als leuk extraatje dat we niks te verliezen hebben.”

Buysens zelf kreeg vorige zaterdag op bezoek bij Sint-Lenaarts zijn eerste basisplaat­s van het seizoen. De verdediger kende een sputterend­e voorbereid­ing, maar die perikelen lijken stilaan tot het verleden te behoren.

“Ik worstelde geruime tijd met de buikspiere­n en adductoren”, geeft Buysens tekst en uitleg. “Dat maakte dat ik niet voluit kon gaan en tijdens de voorbereid­ing ook steeds meer achterop hinkte tegenover de ploegmaats. Nu lijkt het ergste voorbij en deed het zaterdag deugd om blessurevr­ij te kunnen spelen. Enkel jammer dat ik op het einde nog tegen die domme rode kaart aanliep. Zo zie ik mijn opgang toch opnieuw wat gestuit worden.”

 ??  ?? FOTO GMAX AGENCY
Ludovic Buysens.
FOTO GMAX AGENCY Ludovic Buysens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium