Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zullen weer moeten leren verliezen”

Stephan Van De Brul richt zich na uitschakel­ing op competitie

- (wp)

Einde van het bekeravont­uur voor SintLenaar­ts. Na een knappe bekercampa­gne moest geelgroen zaterdag zijn meerdere erkennen in profclub Lierse. Stephan Van De Brul en co kunnen zich vanaf nu volop richten op de competitie­start.

“We mogen trots zijn op onze campagne”, zegt aanvoerder bij Sint-Lenaarts Stephan Van De Brul. “Dit noem ik een waardig afscheid. Er zijn ergere manieren om uitgeschak­eld te worden in de beker dan met een nederlaag tegen Lierse. De eerste twintig minuten hadden we het lastig met hun offensieve spel. Ze hadden het overwicht en probeerden ons meteen bij het nekvel te grijpen, maar naarmate de wedstrijd vorderde, hebben we ons herpakt. Net voor rust misten we dan de kans op de gelijkmake­r. Dat brak ons zuur op, zeker omdat Lierse na de pauze meteen zijn voorsprong verdubbeld­e. Toen was ons liedje helemaal uitgezonge­n.”

En dus kunnen Van de Brul en co zich vanaf nu volop richten op de competitie­start. Met de komst van Sporting Hasselt krijgt Sint-Lenaarts zaterdag al meteen een taaie tegenstand­er voorgescho­teld. “Ik denk dat we een goeie voorbereid­ing hebben gehad. Tijdens onze bekermatch­en hebben we de vele nieuwkomer­s proberen in te passen en dat lijkt me goed gelukt. Je merkt ook dat het elke week beter gaat. Na onze promotie beseffen we dat we sneller zullen moeten combineren dan vorig jaar en dat elk foutje onverbidde­lijk zal afgestraft worden. We moeten vooral weer eren verliezen. Tegen Hasselt staan we al onmiddelli­jk voor een zware test”, voorspelt Van De Brul.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium