Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het slechtste dat ons kon overkomen”

Rupel Boom en Yannick Put niet blij met loting tegen Eupen

-

Rupel Boom heeft zijn doel bereikt. De Steenbakke­rs overleefde­n drie speelronde­s in de beker en mogen zich nu opmaken voor een leuke affiche tegen ... Eupen.

Na een kwartier leek de partij zaterdag in Wervik al gespeeld. Yannick Put bracht zijn ploeg al snel op een comfortabe­le 0-2 voorsprong. Toen Mertens er op het uur 0-3 van maakte, geloofde niemand nog in de kansen van de thuisploeg. Maar twee snelle tegentreff­ers en een rode kaart voor Van Den Driessche brachten de spanning toch weer terug in de wedstrijd. “Met zo’n ruime voorsprong hadden we nooit in de problemen mogen komen”, aldus Yannick Put. “Maar voetbal is en blijft onvoorspel­baar. Wervik putte moed uit die doelpunten en zette ons onder druk. We hebben nog afgezien, zeker toen we met tien kwamen te staan.”

Gisteren volgde dan de loting voor de volgende ronde. Met een bezoek aan Eupen krijgen de Steenbakke­rs niet meteen de droomlotin­g waar ze op gehoopt hadden. Put: “Dat is zowat het slechtste dat ons kon overkomen. Ik had gehoopt op een echte topper, of anders toch een derby tegen KV Mechelen of Antwerp. Maar dit, dit vindt niemand leuk. Het is geen interessan­te tegenstand­er én het is ver weg. Bovendien wordt de match op een weekavond gespeeld, onze supporters zullen dit dus ook niet echt zien zitten. Maar goed, het is wat het is. Misschien maken we tegen hen net iets meer kans. Laat ons proberen te stunten en dan hebben we in de volgende ronde hopelijk wat meer geluk.” (pni)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium