Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nieuwe spits

Great Old strikt 18jarig toptalent uit Uruguay

- (gegy)

Antwerp heeft weer twee nieuwe spelers aangetrokk­en. Joaquín Ardaiz, een 18jarig toptalent uit Uruguay, wordt voor één seizoen gehuurd van El Tanque Sisley. Ook Kafoumba Touré, een 23jarige MalineseIv­oriaanse spits, streek gisteren neer op de Bosuil.

Door de blessures van William Owusu en Obbi Oulare zocht Antwerp nog een extra spits, maar gisteren wist het er dus ineens twee te strikken. Cheick Mohamed Kafoumba Touré (23) is een centrumaan­valler met een dubbele nationalit­eit. De MalineseIv­oriaanse aanvaller speelde al in de Tunesische eerste klasse en in het Midden-Oosten. Hij tekende een contract voor drie jaar.

Maar vooral van Joaquín Ardaiz, een 18-jarige aanvaller uit Uruguay, wordt veel verwacht. Hij tekent een huurcontra­ct voor één jaar op de Bosuil en trekt vandaag - net als Kafoumba Touré - met de groep op oefenkamp naar Nederland. Ardaiz (1m83) staat in Zuid-Amerika bekend als een groot talent. In februari berichtten Engelse media nog over interesse van... Chelsea in de centrumspi­ts. Afgelopen seizoen werd Ardaiz uitgeleend aan Danubio, waar hij drie keer scoorde in negentien wedstrijde­n. Oostende volgt Haroun, Lens wil Duplus

Mogelijk beweegt er bij Antwerp ook nog wat aan uitgaande zijde. Zo heeft het sterke seizoensbe­gin van Faris Haroun ook andere clubs wakker gemaakt. Hekkenslui­ter Oostende zou in de laatste dagen van de transferpe­riode nog een poging willen doen om de middenvel-t der te halen, maar Antwerp wil hem liever niet kwijt. Haroun is zelf ook gelukkig in Antwerpen.

Aanvoerder Frédéric Duplus staat dan weer in de belangstel­ling van het Franse Lens, momenteel laatste in de Franse tweede klasse. Al is het niet zeker dat Antwerp zijn aanvoerder wil laten gaan. Hij is momenteel de enige rechtsback in de selectie van de Great Old.

 ??  ?? Joaquín Ardaiz (18) en Kafoumba Touré (23) versterken aanvalslin­ie van Antwerp
Joaquín Ardaiz (18) en Kafoumba Touré (23) versterken aanvalslin­ie van Antwerp
 ??  ?? FOTO RAFC.BE
FOTO RAFC.BE
 ??  ?? FOTO RAFC.BE
FOTO RAFC.BE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium