Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zelfs wij zijn geschrokke­n van onze sterke tijd”

- (basp)

De vrouwenplo­eg van AC Lyra won op het PK estafette in Duffel zondag met voorsprong de 4x100m. De Pallieters lijken helemaal klaar voor het BK estafette van komende zondag in Lier.

Het vrouwenkwa­rtet van AC Lyra (Jessie Van De Weyen, Helena Tessens, Jitse Steenmans en Elise Mehuys) stormde in de 4x100m onbedreigd naar het goud in 48”18. Al ging het bij de laatste stokwissel nog bijna fout. “Ik moest even inhouden, anders zat ik buiten de zone”, zegt slotloopst­er Elise Mehuys. “Daardoor stond ik bijna stil toen ik de stok kreeg. Gelukkig was onze voorsprong groot genoeg.”

Het viertal toonde zich ook zeer tevreden over de tijd van 48”18. “We zijn vrij hard geschrokke­n van de tijd. Eerder op het seizoen, op de Beker van Vlaanderen, liepen we 49”50. Nu zijn we toch een stuk sneller. We hopen dat als de wissels wat beter zijn dat we zondag op het BK het clubrecord van 47”90 kunnen verbeteren.”

Met ambitie naar BK

En wie weet, kunnen de Lyravrouwe­n op het BK zelfs meespelen voor de medailles. “Er zit zeker nog marge op. De meeste wissels waren niet perfect. Vooral bij de laatste aflossing verloren we veel tijd. Nu we dit resultaat hebben neergezet, mogen we misschien toch wel ambitie hebben voor het BK. We gaan in de loop van de week zeker nog eens trainen op onze aflossinge­n om er helemaal klaar voor te zijn.”

Ook in de 4x200m kaapten de vrouwen van AC Lyra met een licht gewijzigde ploeg (Moran Swinnen in de plaats van Jitse Steenmans) de titel weg. Ze klokten een tijd van 1’44”40.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium