Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Na drie keer proberen is de zege eindelijk binnen”

- (basp)

Tom Suetens heeft zondag voor het eerst in zijn carrière de kwarttriat­lon van Viersel op zijn naam geschreven. Ruben Geys en Adam Lambrechts stonden mee op het podium. Bij de vrouwen pakte Xenia Luxem de tweede plaats.

Van start tot finish lag Suetens op kop in Viersel. “Ik startte snel in het zwemmen en zo geraakte ik direct weg met Adam Lambrechts”, zegt de Nijlenaar. “Na het zwemmen hadden we bijna vijftig seconden voorsprong. Het ging echt héél goed.”

Uiteraard verstonden de twee Nijlenaars elkaar tijdens het fietsen. “In het fietsen heb ik Adam zo goed mogelijk meegenomen, zodat hij nog het podium zou kunnen halen. Tijdens het lopen was het erg warm. Gelukkig kwam de rest niet echt meer dichter. Al bij al werd het een vlotte zege. Na drie keer proberen is die zege eindelijk binnen. De druk is er nu wat af. Het deelnemers­veld was dit jaar misschien wat minder dan de afgelopen jaren, maar ik ben wel heel blij dat ik voor eigen publiek kon winnen.”

De 22-jarige Suetens is de laatste maand ook erg sterk bezig. “De laatste wedstrijde­n heb ik altijd op het podium gestaan. Toch zeker bij de beloften. Nu willen we met KTT nog de eindzege binnenhale­n in de T3series.”

Suetens won in Nijlen in 1u48’33. Ruben Geys snelde Lambrechts tijdens het lopen nog voorbij en werd tweede in 1u51’23. Lambrechts (1u52’03) werd derde.

Bij de vrouwen haalde Xenia Luxem de tweede plaats in Viersel. De Merksemse zette tijdens het lopen nog een knappe inhaalrace, maar winnares Joke Coysman bleef buiten schot.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium