Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We willen opnieuw de playoffs halen”

Peter Rongé is met vernieuwd Soba klaar voor competitie­start

- (luhe)

Soba begint het seizoen zondag met een verplaatsi­ng naar Cuva HouthalenH­elchteren. De tweedeklas­ser onderging in het tussenseiz­oen een metamorfos­e. Spelers als Marion, Bogaerts, Deville, Lenaerts en Ibens werden vervangen door klasbakken als Anthonis, Mollekens en Goetgeluck.

“De kern is dan misschien kleiner als vorig seizoen, maar ik denk toch dat we een sterke ploeg hebben”, zegt coach Peter Rongé. “We hebben snelheid, power en shotkracht. Bovendien kennen de spelers mij nu ook al beter en weten ze wat ik van hen verwacht.”

Vorig seizoen ging het vooral naar het einde van de competitie fout bij Soba. Rongé: “Enkele spelers zaten toen al met hun gedachten bij hun nieuwe ploeg. Omdat we van sommige jongens pas laat vernomen dat ze toch nog gingen vertrekken, zijn we eigenlijk iets te laat in gang geschoten met transfers. Ik ben dan ook superblij dat we Anthony Goetgeluck er nog hebben bijgekrege­n. Onze oefenwedst­rijden hebben ons alvast vertrouwen gegeven. We hebben nu wekelijks meer spelers in de dubbele cijfers. Met deze groep kunnen we ook veel sneller basketbal spelen. Dat is ook leuk nieuws voor de jonge gasten in de ploeg, van hen verwacht ik dit seizoen ook heel. Als je ziet hoe mijn zoon Stig zijn verantwoor­delijkheid neemt, dat is mooi.”

“De play-offs halen, wordt dit seizoen opnieuw onze ambitie. Veel ploegen zijn versterkt, we zullen er dus elke week vol voor moeten gaan. Te beginnen zondag op Houthalen. Een heel moeilijke verplaatsi­ng, zeker omdat ze daar met Stefan Sappenberg­hs een coach hebben die ons goed kent.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium