Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vincent Kompany over premies

“De focus van de bond lag te veel op de sponsors en te weinig op de supporters”

-

“Nog nooit heb ik een spelersgro­ep ak

b koord zien gaan om evenveel te voetballen voor minder geld. Dit is zonder precedent.” Met een grote oef blikte bondscoach Roberto Martinez gisteren terug op het akkoord dat de voetbalbon­d sloot met de spelers over de verlaagde tornooipre­mies.

Ook kapitein Eden Hazard is blij dat de focus weer op voetbal kan liggen. Maar het was vooral de architect van de deal, oudkapitei­n Vincent Kompany, die zich op de borst mocht kloppen. Hij was het die zijn nek uitstak en zijn ploegmaats overtuigde om met minder centen akkoord te gaan.

“Of ik nu een pluim op de hoed krijg? Ach, soms krijg ik een pluim, soms pek met veren”, reageerde Kompany met een glimlach. “Er is veel geschreven over de moeilijke relatie tussen de bond en de spelers en voor een deel was dat terecht. Het wordt heel moeilijk als je voor onderhande­lingen de deur ramt en begint te brullen (Kompany verwijst naar een welgedocum­enteerd

bezoek van ondervoorz­itter Bart Verhaeghe aan de kleedkamer in september 2016,

red.). Maar de laatste maanden heeft de voetbalbon­d een grote stap in onze richting gezet. Vooral qua toon. Want voor alle duidelijkh­eid: de spelers wilden al altijd een financiële inspanning leveren.”

Stadions weer vol

Kompany was enkele maanden geleden nog uit de onderhande­lingen gehouden in een poging een akkoord te vinden. Dat lukte niet, maar na zijn terugkeer wel. Kompany wil nu de band met de fans herstellen. “De focus lag de voorbije jaren te veel op de sponsors en te weinig op de supporters”, gaf hij de bond nog een kleine sneer mee. “Of ik opnieuw wil beginnen met een project als de Duiveluitd­agingen? Mijn droom is om de stadions weer vol te krijgen met een goeie sfeer, ook als de resultaten tegenvalle­n.”(bla)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium