Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Veilig naar de schoolpoor­t met regisseur Adil El Arbi

BV’s helpen kinderen in het verkeer op eerste schooldag

-

V erschillen­de bekende Vlamingen hebben op de eerste schooldag kinderen geholpen om een paar drukke kruispunte­n over te steken. Aan het kruispunt van de Belgiëlei en Lange Leemstraat stootten de schoolgaan­de kinderen op Adil El Arbi, Eline De Munck, Sihame El Kaouakibi en Zoë Van Gastel.

‘Word mijn maat op straat’, dat is de slogan van de nieuwe campagne voor verkeersve­iligheid van de Lokale Politie Antwerpen en de stad Antwerpen. Gisterenoc­htend konden de schoolgaan­de kinderen wel erg bijzondere ‘maten’ op straat maken. Met een vuistje en een high five van regisseur Adil El Arbi op zak, leerden de kinderen over hoffelijkh­eid op straat en veilig oversteken. “Dat is hier een fucked up drukke straat”, klonk het ’s morgens vroeg bij El Arbi op het kruispunt van de Belgiëlei en de Lange Leemstraat. “Eigenlijk moest ik op dit uur al lang aan het monteren zijn aan mijn nieuwe film Patser, maar om de kinderen veilig naar school te helpen, maak ik wel een beetje tijd. Het is soms echt gevaarlijk in Antwerpen, vooral voor fietsers en zeker als er tramsporen op de baan liggen. Zelf probeer ik heel hoffelijk te zijn in het verkeer, maar als er iemand iets voos zegt tegen mij, dan zeg ik iets terug. Zo gaat dat in Antwerpen, met al die sterke persoonlij­kheden op de baan.” Ook Eline De Munck was gisteren vol enthousias­me van de partij. Zij had zo haar eigen redenen om de kinderen te helpen en hen nog eens te vertellen hoe je best een drukke straat oversteekt. “Ik ben plusmama van drie kinderen van 3, 5 en 10 jaar oud. Ik probeer hen zo goed als mogelijk voor te bereiden op het verkeer. Wat meer hoffelijkh­eid op de baan is zeker welkom. Zelfs als je met jonge kinderen op stap bent, merk je dat niet elke chauffeur daar even veel rekening mee houdt. Ik denk dat mensen vaak onbewust niet hoffelijk zijn achter het stuur. Dit is een mooie gelegenhei­d om hen daar bewust van te maken. De kinderen zijn best enthousias­t vandaag. Al kijken ze me eerst wel even vreemd aan wanneer ik hen vraag of ik samen met hen mag oversteken.” Aan het kruispunt van de Sint-Bernardses­teenweg met de Eikenlei in Hoboken waren het gisterenmo­rgen de Ghost Rockers van de populaire Ketnetreek­s die de kinderen hielpen in het verkeer.

 ??  ?? FOTO DIRK KERSTENS Adil El Arbi, Eline De Munck, Zoë Van Gastel en Sihame El Kaouakibi zorgen mee voor een veilige start van het schooljaar.
FOTO DIRK KERSTENS Adil El Arbi, Eline De Munck, Zoë Van Gastel en Sihame El Kaouakibi zorgen mee voor een veilige start van het schooljaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium