Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Graag meer tijd gekregen”

Eén week na zijn aanstellin­g moet trainer Geert Emmerechts al vol aan de bak

- KRISTOF SOMERS

Amper een zevental trainingen en één oefenwedst­rijd werden Geert Emmerechts gegund om de competitie voor te bereiden. Maar de nieuwbakke­n Berchemcoa­ch houdt wel van een uitdaging. Zondag wacht hem al een serieuze test tegen Virton.

Na het vertrek van succescoac­h Jonas De Roeck naar Sint-Truiden nam Berchem terecht zijn tijd om een opvolger te kiezen. Met de competitie­start in het verschiet was een week extra voor de nieuwe hoofdtrain­er nochtans meer dan welkom geweest. “Natuurlijk had ik graag meer tijd gekregen, maar dat wist ik voor ik aan deze opdracht begon”, vertelt Geert Emmerechts. “We hebben gewoon zo goed mogelijk proberen te werken op training. Alleen de match zelf kan uitwijzen of dat volstaat.” Voor de ex-Antwerpver­dediger is het, een seizoen bij Tubantia Borgerhout even niet meegereken­d, zijn vuurdoop als hoofdtrain­er. “Dat maakt me niet extra nerveus”, aldus Emmerechts. “De dag voor een wedstrijd heb ik wel zo mijn eigen gewoontes die ik elke week herhaal. Ik ben daarin nogal bijgelovig. Ook als speler was ik daar mee bezig. Voor de rest ben ik de voorbije weken vooral mezelf gebleven. Die eerste dagen hield ik me hoofdzakel­ijk bezig met observeren.”

Veiligheid inbouwen

Aan zijn enige oefenwedst­rijd, die met 0-4 werd verloren van Diest, beleefde Emmerechts weinig plezier. “Ik wil aan die match geen grote conclusies verbinden. Op training oefenden we een paar zaken in, vooral bij balverlies. Dat is er in de wedstrijd niet helemaal uitgekomen. Jammer, maar de groep weet intussen waar ik voor sta. Zo heb ik op voetbalgeb­ied toch een aantal accenten willen leggen. Wat verwacht ik bijvoorbee­ld tijdens de opbouw, in de omschakeli­ng, enzovoort. Naar zondag toe bouwen we wellicht toch iets meer zekerheid in.” Uitkijken wordt het ook of de spelersgro­ep klaar is voor het snellere voetbal uit de eerste amateurkla­sse. “Ik heb de jongens deze week nog gezegd: ‘dit is een mooie maar ook moeilijke reeks’. Het is nu aan hen om te bewijzen dat een club als Berchem hier zijn plaats heeft. We krijgen meteen een stevig programma om mee te beginnen. Dat is zeker niet in ons voordeel, maar voetbal is ook onvoorspel­baar. Kijk maar naar wat onze stadsgenot­en in eerste klasse tot nog toe presteerde­n.” “Een goede mentalitei­t is wel mijn minimum verwachtin­g”, aldus nog Emmerechts. “Ongeacht winst of verlies moeten mijn spelers van het veld stappen met het gevoel dat ze er alles aan gedaan hebben. Ik hoop dat we tegen Virton de supporters achter ons krijgen door een knappe prestatie.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Geert Emmerechts in de catacomben van het Berchemse Ludo Coeckstadi­on.
FOTO GOYVAERTS Geert Emmerechts in de catacomben van het Berchemse Ludo Coeckstadi­on.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium