Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Twee keer zo krachtig en twee keer zo snel”

TWEEDE AMATEURKLA­SSE B: TEMPO OVERIJSE CITY PIRATES (ZATERDAG 20.00 UUR) City Piratescoa­ch Yves Van Heurck kent het verschil al tussen derde en tweede amateurkla­sse

-

Ook voor het gepromovee­rde City Pirates staat na een wisselvall­ige voorbereid­ing het echte werk voor de deur. De mannen van coach Yves Van Heurck beginnen met een verplaatsi­ng naar Overijse.

City Pirates promoveerd­e afgelopen seizoen via de eindronde naar de tweede amateurkla­sse, maar de voorbereid­ing op die nieuwe stap verliep niet vlekkeloos. Typisch voor de Merksemnar­en, waar de (wedstrijd)mentalitei­t bij sommigen niet altijd top is. Al zeker niet als er te weinig op het spel staat. 5-0 tegen het Nederlands­e Top Oss, zelfde cijfers in Berchem: om bij stil te staan voor coach Yves Van Heurck, die zijn manschappe­n ook vorige zaterdag nog kopje-onder zag gaan tegen Sterrebeek (0-2). Nuchterhei­d zal het codewoord moeten worden in het Jef Mermanssta­dion, waar met onder meer Sababti en Dreesen wel stevige versterkin­g neerstreek. Yves Van Heurck beseft dat de voeten best op de grond blijven. “Tegen Sterrebeek was het niet goed, ook niet qua mentalitei­t”, beaamt Van Heurck, die al bij al toch tevreden is over de afgelopen voorbereid­ing. “Ik zag ons goed spelen in Heist, dat toch in eerste amateurkla­sse speelt. Op Olsa Brakel was het ook sterk, maar sinds de match op Berchem ging het naar af. Het was de wedstrijd te veel denk ik.”

“Delalieux viel uit met een zware enkelbless­ure en enkele andere spelers zullen uit een ander vaatje moeten tappen. Wat onze ambities zijn? Daar zal ik pas na tien wedstrijde­n een uitspraak over doen. Als we thuis tien van de vijftien wedstrijde­n winnen, komen we nooit in de problemen. We zijn versterkt, dat is een feit. Enkel voorin is er een leemte nu Tristan Dermaut weg is, maar we zijn voldoende gewapend. Het wordt wel een lastige start, het zal dus zaak zijn snel punten te sprokkelen.”

“We zijn zeker niet kansloos op het veld van Tempo Overijse. Ik ben die ploeg gaan scouten en ik moet zeggen dat het echt een ander niveau is dan wat ik vorig seizoen in de derde amateurkla­sse zag. Er wordt twee keer zo krachtig en twee keer zo snel gespeeld. Technisch staan we even ver, maar ik zie nu meer grinta en kracht bij de tegenstrev­ers.”

 ??  ?? FOTO KOEN FASSEUR Yves Van Heurck.
FOTO KOEN FASSEUR Yves Van Heurck.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium