Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het zal niet enkel een duel met MuñozHerre­ra worden”

Jens De Paepe moet exploegmak­ker aan banden leggen

- PETER NYS

Na een sterke campagne in de Beker van België begint Rupel Boom zondag als een van de titelfavor­ieten aan het seizoen in de tweede amateurkla­sse A. Op de eerste speeldag staat er al meteen een clash met een andere titelkandi­daat op het programma, want ook RC Gent koestert hoge ambities.

Jens De Paepe ziet de topper met vertrouwen tegemoet, ook al staat hij voor een lastige middag tegen ex-ploegmaat Antonio Muñoz-Herrera. “Het zal sowieso een pittig duel worden”, weet De Paepe. “We kennen elkaar uiteraard heel goed van vorig seizoen. Antonio is zonder twijfel een van de beste aanvallers van de reeks. Of het een voordeel is dat wij hem goed kennen, zal nog moeten blijken. Hij weet ook hoe hij ons pijn kan doen, dus het is een mes dat aan twee kanten snijdt. Maar het gaat niet alleen om MuñozHerre­ra. RC Gent lijkt me gewoon een hele sterke ploeg. We zullen allemaal top moeten zijn om een goed resultaat te behalen.” De voorbereid­ing verliep alvast probleemlo­os voor Rupel Boom. “Dat is zo. We hebben er een sterk parcours in de Beker van België opzitten en dat zorgt voor de nodige scherpte. Ploegen die snel uit het bekertorno­oi liggen, moeten een maand aan een stuk oefenmatch­en spelen, maar daarin ligt de intensitei­t toch een stuk lager. Ik heb het liever zo. Al hoopte iedereen wel op een mooiere beloning voor die sterke bekercampa­gne. Uit naar Eupen is nu niet de meest aantrekkel­ijke wedstrijd die ons wacht in de zestiende finales.” Centraal achterin kwam er met Kerstenne een concurrent bij voor De Paepe. “Zo voel ik dat niet aan. We hebben al een aantal wedstrijde­n met drie achterin gespeeld en dan staan zowel Kerstenne, Lodders als ik in de ploeg. Met Van Den Driessche en Spaenhoven hebben we snelle jongens op de flanken die ons toelaten om een 3-5-2-systeem te spelen. Die manier van spelen zullen we voorlopig even niet kunnen toepassen, want Spaenhoven herstelt van een longontste­king. We beheersen ook een 4-4-2-opstelling, dus de coach kan gemakkelij­k wisselen van systeem al naargelang de beschikbar­e spelers.”

 ??  ?? FOTO TOM GOYVAERTS Een beeld van vorig seizoen bij Rupel Boom: Antonio Muñoz-Herrera (derde van links) heeft gescoord en wordt gefêteerd door Jens De Paepe (derde van rechts).
FOTO TOM GOYVAERTS Een beeld van vorig seizoen bij Rupel Boom: Antonio Muñoz-Herrera (derde van links) heeft gescoord en wordt gefêteerd door Jens De Paepe (derde van rechts).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium